Sari la conținut

Totul despre folosirea biberoanelor

Sunteti poate printre cele ce prefera sa foloseasca biberonul si este alegerea dumneavoastra. Astazi laptele adaptat sugarilor este de o calitate exceptionala. El raspunde tuturor nevoilor celui mic fara sa fie nevoie sa mai adaugati ceva. Laptele produs industrial este imbogatit cu calciu, fier si vitamine.

 

Avantajele folosirii biberonului

Avantajele biberonului sunt numeroase si linistesc temerile tinerilor parinti. In primul rand, stim ce bea bebelusul si asta ne linisteste. Cantitatile de lapte pe care i le administrati sunt decise de dumneavoastra in functie de cererea copilului. Nu veti sti asta de la inceput, dar usor-usor veti observa care sunt nevoile sale. In orice caz, trebuie intotdeuna sa propuneti, nu sa impuneti. Bebelusii stiu cand le este foame si cand sunt satui. Suptul dureaza intre 15 si 20 de minute.

Deasemenea, tatal poate hrani bebelusul, la fel ca si mama. De altfel, acest mod de hrana este mai putin obositor decat alaptatul la san. Mesele devin adevarate momente de placere in familie. Acordati-va timp pentru a va aseza comod si nu ezitati sa comunicati cu copilul dumneavoastra. Mesele sunt un moment de impartit.

 

Ce biberon sa aleg?

Alegerea biberonului nu trebuie facuta la voia intamplarii. Plastic sau sticla, sunt la fel pentru bebelus. Trebuie stiut ca sticla se spala mai bine daca este un pic mai grea. Astfel, cand bebelusul este suficient de mare pentru a tine singur biberonul este de preferat ca acesta sa fie din plastic.

Cat despre forma, e cam acelasi lucru. Va trebui sa hotarati pe care il sustine mai bine in maini. Exista si biberonul cu forma arcuita. Este adevarat ca bebelusul inghite si aer, dar este mai simplu de curatat. De asemenea, acest biberon nu poate fi folosit decat cu tetine pentru nou-nascuti. Deci, atentie!

Nu ezitati sa cumparati 6 biberoane. Trebuie sa fie intotdeauna unul curat si sterilizarea nu e intotdeauna rapida. Luati doua marimi diferite, pe masura ce ii puteti da si sucul de fructe. Masura de 240ml, pe care v-o recomandam, v-ar putea parea la inceput prea mare. Dar veti vedea, veti ajunge acolo foarte repede.
 


Cum se curata un biberon

Sterilizarea este indispensabila pentru ca laptele este mediul ideal pentru dezvoltarea microbilor. In orice caz, biberonul trebuie spalat foarte bine. Nu serveste la nimic sa sterilizati un biberon ce nu a fost spalat cum trebuie. Sterilizarea se face, in general, pana la varsta de 4 luni a bebelusului, moment in care va incepe sa introduca obiecte in gura.


Exista doua tipuri de sterilizare: la cald si la rece. La cald, puteti fierbe biberoanele intr-o cratita sau sa le puneti 20 de minute in apa clocotita.La rece, trebuie sa inmuitati biberoanele intr-o solutie antiseptica. Este recomandat sa le clatiti apoi, pentru a evita un gust neplacut.

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!