Sari la conținut

Dragos Bucur, despre procesul de adopţie al unui copil. "Din 12 familii, 11 nu voiau să audă de un copil de etnie romă"

În urmă cu un an, familia lui Dragoș Bucur şi a Danei Nălbaru s-a mărit cu încă un copilaş - Roxana India, o micuţă fetiţă de etnie romă, adoptată de cei doi. Actorul a povestit la emisiunea "În fața ta" despre cum a decurs adopția și a comentat problema discriminării în România: "Din 12 familii, 11 nu voiau să audă de un copil de etnie romă"

-Simțiți problema asta a discriminării în România?
Dragoș Bucur: Personal, nu am simțit-o.
-Există?
Dragoș Bucur: Evident. Știți că fetița noastră mijlocie, Roxana India, este de etnie romă. În timpul procesului de adopție, există niște întâlniri de grup, unde vin mai multe familii și discută. Din 12 familii, 11 nu voiau să audă de un copil de etnie romă. Nu voiau să audă, au scris pe hârtie nu vrem copil de etnie.
-V-a fost greu în acest proces de adopție
?
Dragoș Bucur: Nu, e foarte simplu. Asta e iar o problemă falsă care se vehiculează în presa din România.
-A fost simplu pentru că era un copil care nu era dorit de alții?

Dragoș Bucur: De asta a fost simplu, cei care spun că e foarte complicat au niște cerințe greu de îndeplinit. Ei vin și scriu pe foaie: vreau un copil blond, cu ochi albaștri, de sex feminin, între 6 luni și un an și două luni, născut în zodia Leu, fără să exagerez, din tată intelectual, mamă studentă, născut în Muntenia, evident că e greu așa.

Cântăreaţa Dana Nălbaru (41 de ani) şi actorul Dragoş Bucur (41 de ani) au anunțat anul trecut că şi-au mărit familia după ce au înfiat o fetiţă. Cuplul, căsătorit din 2005, mai are doi copii, pe Sofia, în vârstă de 12 ani, şi pe Kadri, în vârstă de 3 ani. Anul trecut, cuplul a stârnit un val de comentarii, multe negative, după ce au anunţat că își retrag fiica de la şcoală pentru a urma sistemul „home schooling“, care în România nu a fost reglementat. Fosta solistă a trupei HI-Q se ocupă de creşterea copiilor.

Urmăriți interviul integral al lui Dragoș Bucur AICI.

 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!