Sari la conținut

Eva Mendes despre realitatea parentingului. “Este atât de greu, dar atât de minunat”

Să fii părinte nu este întotdeauna atât de ușor cum vedem pe Instagram. Înseamnă mult mai mult decât zile senine și îmbrăcăminte frumos asortată, dar există un motiv pentru care ne-am îndrăgostit atât de profund de perioada maternității: este cea mai frumoasă și haotică perioadă.
În fiecare zi ne întrebăm cum de putem trece peste această perioadă destul de grea, iar Eva Mendes a reușit să contureze întreaga realitate cu un singur citat.

Eva, care este mama fetițelor Esmeralda și Amada, a dezvăluit realitatea despre magia dezordonată a maternității într-un interviu recent.
“Este atât de distractiv, frumos și înnebunitor”, spune actrița pentru Access Daily. “Este atât de greu, dar totuși atât de frumos… se încheie ziua, pregătesc fetițele de somn, iar eu cu Ryan stăm în pat, ne privim unul pe altul ca și cum: am făcut-o, am făcut-o și pe asta și am ieșit relativ nevătămați!”

Citește și: Meghan Markle, mesaj emoționant de ziua soțului ei. Bonus: Foto cu micuțul Archie

Și, uite așa, mamele din întreaga lume se simt observate. Cu toții am trecut prin asta, luptându-ne să încheiem cu bine ziua, doar pentru a ne pune bebelușii la somn, apoi să ne prăbușim pe canapea epuizate. Dacă după astfel de momente ai continuat să respiri, îți dai seama cât de puternică și capabilă ești cu adevărat.

Citește și: Ramona Bădulescu, gravidă la 50 de ani. Cum arată chiar înainte de a deveni mămică

Mendes a spus că familia ei a fost alături de ea și a sprijinit-o în cele mai grele perioade din viața ei de mamă. „Am un grup uimitor de sprijin: mama lui Ryan, mama mea, Ryan și frații și sora mea. Toți ne-au ajutat foarte mult. Mi se umple inima de bucurie când văd că femeile reușesc să-și crească frumos copiii. Eu provin dintr-o familie monoparentală și, deși, îl iubesc mult pe tata, mama a crescut singură, în cea mai mare parte, 4 copii”, spune ea.

Ce lucru dificil a învățat Eva în perioada maternității?

Regresiile de somn sunt foarte reale... și nu se termină după primele luni. „Bănuiesc că trec printr-o regresie de somn despre care nu mi-a spus nimeni până ce nu m-am confruntat cu ea”, spune ea. „Stăteam și mă gândeam: de ce copilul meu de 3 ani nu doarme?”
Dar, la sfârșitul zilei, Eva își iubește viața de mamă, iar faptul că a luat o pauză de la cariera ei de la Hollywood pentru a-și dedica întregul timp fetițelor ei, nu o putem privi decât ca pe o mamă foarte devotată. „Sunt atât de recunoscătoare să am ocazia să fiu acasă cu familia mea”, spune ea.

Citește și: Despre parenting, cu celebra cântăreață Shakira

Mulțumim, Eva, că păstrezi reală această perioadă din viața ta. Maternitatea nu este o perioadă ușoară, dar, cu siguranță, merită tot efortul pentru că îți oferă cele mai frumoase momente din viață.

Sursa

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!