Sari la conținut

3 alimente care îmbunătățesc sănătatea respiratorie la copii

Există o serie de alimente care îmbunătățesc sănătatea respiratorie la copii. Este important să știi care sunt acestea, pentru a le introduce în mod regulat în alimentația copiilor cu astm bronșic. În unele cazuri, pot apărea anumite dificultăți în respirație, care pot afecta obiceiurile și activitățile zilice ale micuților.

Este important să reții că prichindeii tind să fie destul de activi. Acest lucru este foarte benefic pentru sănătate pe termen mediu, deoarece exercițiile fizice reprezintă una dintre cheile pentru funcționarea optimă a organismului. Cu toate acestea, dificultățile respiratorii pot fi un dezavantaj în acest sens, făcând copilul mai puțin activ.

Iată care sunt cele 3 alimente care nu trebuie să lipsească din dieta copilului cu probleme respiratorii:

Iaurtul

Iaurtul este unul dintre cele mai sănătoase alimente existente. Este capabil să ofere o cantitate bună de probiotice, bacterii vii care colonizează selectiv intestinul. S-a dovedit că asigurarea diversităţii microbiotei reduce incidenţa bolilor inflamatorii sau autoimune, precum și unele boli respiratorii.

► Citește și: Să înţelegem bolile respiratorii la copii. Explicaţia medicului primar pediatru Mihai Craiu

Cu toate acestea, atunci când îi cumperi copilului iaurt, este esențial să citești eticheta. Majoritatea iaurturilor din supermarketuri au o cantitate excesivă de zaharuri adăugate, care au un impact negativ asupra sănătății metabolice a copilului. Este întotdeauna de preferat să optezi pentru iaurturi complet naturale.

► Citește și: Antibiotice prea des la copiii cu astm (şi nu numai). O constatare îngrijoratoare de la Congresul European de Pneumologie ERS 2017

Alimentele bogate în fibre

Fibrele sunt foarte importante atunci când vine vorba de menținerea sănătății intestinale. Ele asigură substratul energetic pentru bacteriile care locuiesc în intestin, promovând astfel o densitate mai mare a microorganismelor. Ovăzul este unul dintre ele, pentru că are compuși beta-glucani, care sunt deosebit de importanți pentru microbiotă.

► Citește și: 5 alimente bogate în fibre, pentru bebeluși

Cu toate acestea, multe fructe, cum ar fi merele, conțin o cantitate semnificativă de fibre solubile. Includerea lor în dieta obișnuită va contribui la îmbunătățirea sănătății microbiotei, promovând creșterea bacteriilor care o alcătuiesc.

Alimentele bogate în vitamine

Mulți micronutrienți ajută la menținerea sub control a nivelului inflamației, exercitând și o funcție pozitivă asupra sistemului imunitar. Este important să se acorde prioritate acelor alimente cu o concentrație mare de vitamine A și C. Printre acestea se numără strugurii, afinele, fructele roșii, roșiile, morcovii, kiwi.

► Citește și: Cele mai frecvente probleme de sănătate care apar la copii, la începutul toamnei

Alimente recomandate copiilor cu astm

Astmul este o boală cronică caracterizată prin senzația de a nu putea respira, dar și prin respirații șuierătoare. Ea poate fi tratată medicamentos, însă, cu toate acestea, există o serie de alimente care pot îmbunătăți gestionarea bolii, reducând intensitatea simptomelor. Alimentele recomandare copiilor cu astm sunt roșiile, usturoiul, citricele și merele.

► Citește și: Diagnosticarea corectă a astmului la copii. Boli care prezintă simptome asemănătoare cu ale astmului, dar care pot ascunde afecţiuni mult mai grave
 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!