Sari la conținut

4 lucruri despre dinții de lapte de la un prinț de numai 4 ani

Ei au arătat lumii o mutriță adorabilă de prinț veritabil, eu am văzut o gură plină de dinții regali. Și vreau să vă arăt și dumneavoastră, să facem oarecum o analiză pe poză. Fiindcă adesea primesc întrebări de la unii și de la alții, de obicei de la părinți speriați: vai, copilul meu are strungăreață, vai, copilul meu are spații între dinți, are dinții strâmbi, galbeni, verzi albaștri, așa vor fi și cei permanenți? Ce ne facem, ia să vedem.

1. Dinții de lapte au spații între ei

Poate primul lucru pe care-l vedeți după ce v-ați terminat de minunat e că Alteța Regală nu prezintă zâmbetul ăla de Hollywood, perfect. Și vă dați seama că are armata de stiliști după el, chiar dacă abia a împlinit 4 primăveri întregi. Deci, e normal să fie spații între dinții de lapte. Oasele maxilare care găzduiesc dinții cresc în dimensiuni între 6 luni (erupția primilor dinți) și 2,5 ani (erupția ultimilor dinți), însă dinții nu mai cresc, ei rămân la fel. De fapt, oasele maxilare cresc tot timpul (până pe la 16-17 ani pentru fete, 18-21 ani pentru băieți), dar dinții au dimensiuni fixe de când erup indiferent dacă sunt de lapte sau definitivi.

►Citeşte şi Dinţii de lapte: de ce şi cum trebuie să îi îngrijim corect

2. Strungăreața la dinții de lapte nu e motiv de panică pentru părinți

Adorabilă și mică, poate se face mai mare în timp, poate se face mai mică, poate rămâne la fel. E spațiul dintre cei doi incisivi centrali superiori, în termeni de specialitate: diastemă. Nu neapărat se transferă și la permanenți, deci nu ne îngrijorăm nici pentru aceasta. Singurul semnal de alarmă apare atunci când distanța dintre cei doi dinți e semnificativă, să zicem că îți încape degetul mic. Atunci ne-am putea gândi la un meziodens, adică un dinte în plus între cei doi distanțați, asta se vede imediat la o radiografie.

(…)

Citeşte mai mult pe siblondelegandesc.ro
 

Undated photo released by the Duke and Duchess of Cambridge of Prince George who celebrates his fourth birthday on Saturday. The picture was taken at Kensington Palace in London at the end of June by Chris Jackson Getty Images Royal Photographer.

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!