Sari la conținut

5 moduri prin care poți limita consumul de zahar, la copii

Copilul tău adoră dulciurile? Se gândește mereu la ce desert vrea să savurerze la următoarea masă? Dacă răspunsul este afirmativ, atunci este timpul să-i monitorizezi consumul de zahăr. Aportul în exces de zahăr adăugat poate duce la diverse probleme de sănătate mai târziu în viață, inclusiv diabet, obezitate și carii dentare. Consumul excesiv de zahăr afectează, de asemenea, starea de spirit, nivelul de energie, activitatea și nivelurile de hiperactivitate ale copilului tău.

Iată câteva modalități prin care poți limita aportul de zahăr al micuțului tău:

Dezvoltă o relație sănătoasă cu dulciurile

Sa fim cinstiti! Tuturor ne place să mâncăm ceva dulce la sfârșitul fiecărei mese sau cel puțin o dată pe zi. Așadar, cum să nu te aștepți ca micuțul tău să nu facă la fel? Cu toate acestea, problema apare atunci când copiii vor să mănânce doar dulciuri tot timpul sau mănâncă o pungă întreagă de dulciuri dintr-o dată, ceea ce nu este deloc sănătos.

► Citește și: Copiii din zonele rurale consumă zahăr și sare înainte de împlinirea vârstei de 2 ani, spune un nou studiu

De aceea, este esențial să-ți faci copilul să înțeleagă ce alimente cu zahăr pot fi consumate în mod regulat și ce alimente ar trebui să fie consumate în anumite limite și de ce. Scopul fiecărui părinte ar trebui să fie de a-și ajuta copiii să dezvolte o relație sănătoasă cu dulciurile, în loc să le elimine complet din dieta lor.

Oferă-i copilului alte alternative dulci

Este sănătos să consumi alimente care au zaharuri naturale, cum ar fi fructele, fasolea sau anumite produse lactate. Unii experți consideră că zaharurile naturale sunt esențiale pentru creșterea și dezvoltarea copiilor.

► Citește și: Despre zahăr și dulciuri

Pentru a limita consumul de zahăr, oferă întotdeauna copiilor alternative dulci și sănătoase. De exemplu, în loc să-i oferi copilului înghețată, ciocolată sau alte dulciuri după masă, oferă-i copilului fructe dulci precum mango, căpșuni sau banane, pentru a-și satisface pofta de dulce.

Nu cumpăra băuturi sau produse alimentare bogate în zahăr

Una dintre cele mai ușoare modalități de a limita consumul de zahăr la cei mici este să nu mai cumperi băuturi bogate în zahăr sau dulciuri din magazine. Fie că este vorba de sucuri, limonade, băuturi cu cofeină etc, nu cumpăra astfel de produse. Chiar sucurile din fructe 100% naturale au uneori o mare concentrație de zahăr, încearcă să le eviți și pe acestea.

► Citește și: Te rog, străine, nu îi mai oferi mâncare copilului meu, fără să mă întrebi!

Fii atentă la produsele similare zahărului

Zahărul vine în diferite forme și cu nume diferite, așa că fii atentă la sinonimele sale. Dacă pe etichetă scrie că produsul alimentar conține zaharoză, agave, miere procesată, melasă sau dextroză, mai bine nu mai cumperi produsul respectiv. Nu este o opțiune sănătoasă pentru copilul tău.

Alege alimente care conțin mai puțin de 10 grame de zahăr

Caută alimente care au mai puțin de 10 grame de zahăr și mai mult de 5 grame de fibre în compoziție. Alimentele bogate în fibre ajută la scăderea riscului de diabet și prediabet la copii.

► Citește și: Pot face copiii diabet dacă mănâncă prea multe bomboane?

Nu scoate complet zahărul din dieta copilului. Moderația este cheia. Încearcă să limitezi consumul de zahăr și caută alternative care înlocuiesc zahărul.

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!