Sari la conținut

5 sfaturi pentru a-ți ajuta copilul să doarmă mai bine vara

Somnul copilului și odihna din timpul vacanțelor pot fi dificile, deoarece micuțul ar putea dori să aibă cât mai multe activități, să meargă în excursii sau să-și viziteze prietenii. Prin urmare, schimbarea obiceiurilor afectează adesea calitatea somnului celor mici.

Cum îți poți ajuta copilul să doarmă mai bine vara? Iată câteva sfaturi

Menține o rutină de somn

Dacă urmează să plecați de acasă pentru câteva zile, menține rutina de somn a copilului tău. Îmbracă-l în pijamale, hrănește-l, stinge lumina, spune-i o poveste și adoarme-l, conform obiceiului pe care l-ai creat. Acest lucru va face copilul să se simtă în siguranță, chiar dacă mediul său s-a schimbat.

Respectă programul, dar fii flexibilă

Chiar dacă ești în oraș, respectă pe cât posibil programul de somn al copilului tău, atât în timpul nopții, cât și în timpul zilei. Nu trebuie să renunți la plimbări sau la activitățile pe care vrei să le faci în această perioadă a anului și nici nu este vorba de a perturba brusc întreaga rutină a copilului. Iată câteva sfaturi de care trebuie să ții cont:

Ia cu tine și căruciorul copilului: Acest lucru te va ajuta să-ți culci copilul în timp ce sunteți la plajă sau la plimbare. Respectarea somnului în timpul zilei va ajuta copilul să doarmă mai bine noaptea.

Nu schimba prea des programul: În timpul vacanțelor de vară, cinele sau serile în oraș tind să dureze mai mult decât de obicei, așa că este foarte probabil că cel mic să adoarmă puțin mai târziu. Dacă faci acest lucru din când în când, nu îi va afecta prea mult rutina de somn, dar dacă devine un obicei, programul de somn al bebelușului poate fi dat peste cap.

Modifica treptat programul: Dacă trebuie să prelugești ora de somn a copilului, fă această schimbare treptat, cu o întârziere de o oră. De exemplu, dacă îți culci copilul la ora 19, decalează programul cu ora 20 și tot așa până se adaptează la noul program.

► Citește și: De câte ore de somn are nevoie copilul de grădiniță?

Nu schimba felul în care copilul doarme

Pentru a ajuta copilul să doarmă mai bine în timpul verii, cel mai bun lucru este să nu schimbi modul în care el doarme. Așează-l pe o parte sau pe spate, așa cum faci și acasă. Dacă micuțul tău doarme cu o jucărie specială, ia-o cu tine în bagaj, deoarece acest lucru îl va face să se simtă ca acasă.

Reîmprospătează camera unde doarme copilul

Un alt sfat pentru a-ți ajuta copilul să doarmă vara este să reîmprospătezi spațiul în care el doarme. În acest sezon, temperaturile ridicate provoacă disconfort celor mici, astfel încât aceștia transpiră și devin iritabili și, în consecință, au dificultăți în a adormi. Nu uita să îmbraci copilul confortabil înainte de somn. Optează pentru pijamale din bumbac.

► Citește și: Nevoile de somn ale copilului, pe categorii de vârstă

Apelează la metode liniștitoare

Pentru a ajuta copilul să doarmă mai bine vara, încearcă o metodă liniștitoare înainte de culcare, cum ar fi o baie sau un masaj. Baia cu apă caldă cu o oră înainte de somn îi va scădea temperatura corpului micuțului tău, îl va relaxa și îi va îmbunătăți calitatea somnului.
 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!