Sari la conținut

7 lucruri pe care le fac tații și care pot afecta emoțional copiii

Ca părinți, avem tendința de a crede că mereu facem tot ceea ce este mai bun pentru copiii noștri. Cu toate acestea, există tătici care nu reușesc să-și disciplineze copiii și, prin urmare, pot ajunge să-și strice relația cu ei.

Iată lucrurile pe care le fac tații și care afectează emoțional copiii:

Tatăl este supraprotector cu copilul

Tații joacă un rol important în tranziția fiilor lor, la școală. De obicei, tații folosesc cuvinte diferite, în comparație cu mamele, atunci când vorbesc cu fiii lor, iar acest lucru poate ajuta la dezvoltarea abilităților de comunicare mai bune. Cu toate acestea, atunci când tatăl este supraprotector cu copilul, cel mic își va construi mai greu o relație cu prietenii lui. Tatăl trebuie să intervină cu sfaturi doar atunci când este cazul.

► Citește și: În spatele copilului care primește tot ce vrea, stă un părinte care crede că n-a făcut suficient

Tatăl evită să petreacă timp cu copilul

Tații care muncesc foarte mult ajung să-și petreacă foarte puțin timp cu copiii lor. Acest lucru nu este favorabil pentru niciuna dintre părți. Prezența tatălui va spori respectul și încrederea de sine a copilului și îl va ajuta să treacă peste micile probleme din copilărie, dacă tatăl este aproape de copil și se contectează cu el.

► Citește și: 7 pași pentru a face față unui copil care obișnuiește să-ți dea replici

Tatăl ascunde de copil situațiile periculoase

Copilul care nu-și asumă riscul cât este mic, nu va avea abilitatea de a deveni adult independent, în viitor. Un tată care limintează riscurile va alimenta temerile copilului său.

Tatăl nu-și lasă copilul să-și arate emoțiile

În timp ce fetele sunt încurajate să-și exprime emoțiile, băieții sunt învățați să și le ascundă. Un copil care nu știe cum să-și abordeze propriile probleme emoționale, va deveni un copil anxios, plin de temeri.

► Citește și: Iată cum să crești un copil corect și cinstit, conform științei

Tatăl își disciplinează copilul, fără să-i arate iubire

Copilul are nevoie de disciplină și îndrumare, dar nu sub formă de pedeapsă. Tatăl trebuie să fie acolo pentru a stabili reguli și limite rezonabile și pentru a-i aminti copilului că pentru fiecare acțiune există consecințe. Cu toate acestea, dacă în această ecuație nu există dragoste, copilul va deveni agresiv și îi va fi frică de tată.

► Citește și: Rolul părinților se schimbă atunci când copiii devin adolescenți. Grija și educarea nu se sfârșesc, ci se schimbă

Tatăl își ascunde eșecurile de copil

Cel mai bun mod de a învăța este din propriile greșeli. Dacă vezi pe cineva că eșuează, te vei gândi de două ori înainte de a face același pas. Dacă tatăl își ascunde deciziile și eșecurile față de copil, cel mic ar putea repeta aceleași greșeli pe care le-a făcut tatăl său.

► Citește și: Cum educăm și disciplinăm copiii. Cei 16 pași esențiali

Tatăl nu o respectă pe mama copilului

Un copil care vede tatăl care nu-și respectă soția, nu va stabili o bază bună pentru relațiile lui viitoare. Micuțul trebuie să vadă că tatăl își iubește și respectă soția. În acest mod, tatăl este exemplul copilului și îl învață cum să-și trateze surorile, mama și orice femeie din viața lui.

Sursa

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!