Sari la conținut

8 comportamente neobișnuite ale copilului tău și ce vor ele să transmită

Uneori, copiii sunt tentați să mănânce cele mai ciudate lucruri pe care le întâlnesc sau să aibă gesturi pe care adulții pur și simplu nu și le pot explica.
S-ar putea să te întrebi de ce copilul tău se dă cu capul de pătuț înainte de somn, însă există un motiv pentru care copiii fac astfel de lucruri.

Iată explicațiile pentru comportamentele ciudate ale copiilor. Nu-ți face griji! Majoritatea copiilor fac aceste lucuri:

Își țin respirația

În timp ce-și ține respirația, copilul tău ar putea începe să plângă și va opri respirația până aproximativ un minut. Își va schimba culoarea la față și, crezi sau nu, acesta de fapt nu este un lucru pe care  îl poate controla.
Astfel de episoade se pot întâmpla deoarece micuțul este furios, supărat sau îl doare ceva. Deși poate părea înfricoșător, de obicei este inofensiv.

► Citește și: De ce copilul devine rău doar în preajma mamei

Își scot în mod constant hainele

Copiii nu se simt rușinați când sunt goi. Așadar, nu este nicio problemă pentru ei să-și dea hainele jos oricând, oriunde – chiar și în locuri publice. Ar putea să facă acest lucru pentru că se simt incomod în ele sau pentru că le este cald. Un alt motiv pentru care s-ar putea dezbrăca este acela că au învățat să se îmbrace și să se dezbrace singuri, deci este o abilitate nouă care îi face să se simtă independenți.

Beau apă din cadă

Copiii ar putea să nu înțeleagă că apa din cadă nu este potabilă. Și din moment ce se joacă în timp ce fac baie, ar putea considera că este distractiv să o și bea.

► Citește și: Iată ce trebuie să-i spui copilului tău dacă este cam... imperativ

Se dau cu capul de obiecte

Unii copii se dau cu capul de balustradă, perne sau saltele înainte de somn sau chiar în timpul nopții. Aproximativ 15% dintre copii fac asta. Și, în timp ce unii consideră că este o tulburare de comportament, alții consideră că este un tip de comportament de calmare de sine, cum ar fi suptul degetului, de exemplu.
În orice caz, este de obicei inofensiv și copilul se va opri singur din acest gest, deci nu este nevoie de tratament.

Își bagă obiecte în urechi, nas sau ochi

Copiii adoră să exploreze lumea. Deci, când își pun mici lucruri în urechi, nas și ochi, experimentează diferite obiecte. Vor doar să vadă cum funcționează și ce li s-ar putea întâmpla.

► Citește și: 3 pași simpli care te ajută să faci față provocărilor ridicate de prichindelul tău
 

Mănâncă chestii ciudate

Copiii pot mânca aproape orice – de la insecte la mâncare de pe jos. Vor să exploreze lucruri noi și ce modalitate mai bună de a face asta decât să folosească receptorii de gust?

Se trag de păr

Copiii sub 2 ani ar putea să se tragă de păr pentru a se calma. Ar putea să facă acest lucru și pentru că se plictisesc. Până la 3 ani, ei învață să observe cum reacționează părinții lor la acest aspect și ar putea deveni o parte a comportamentului lor sau a tentativelor de căuta atenție. La copiii mai mari, trasul de păr poate fi, de asemenea, un semn al ADHD-ului.

► Citește și: Copilul cu ADHD: simptome și soluții

Vor să le fie citită aceași poveste la nesfârșit

Ascultarea unei povești pe care o cunosc deja îi poate ajuta pe copii să se simtă sub control. Și acest control le oferă un sentiment de confort. Ei știu că părinții vor veni și le vor citi o poveste înainte de somn și pentru că știu povestea, se vor relaxa și vor adormi mai repede.

Sursa

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
  Trimite un comentariu
  Sunt tătic necenzurat
  Abonează-te la newsletter

  adevarul.ro

  click.ro
  ..

  Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!