Sari la conținut

Are patru băieței, dintre care doi cu părul alb. Îi opresc oamenii pe stradă, să le atingă părul

Vezi gGalerie foto

Patricia Williams este o mămică din America ce a adus pe lume patru băieței. Până aici, nimic prea neobișnuit, însă interesant este de menționat că doi dintre ei s-au născut cu părul alb – băiețelul numărul 2 și băiețelul numărul 4.

► Citește și Frumusețe în nuanțe de alb! 10 fotografii angelice cu persoane care suferă de albinism

În anul 2012, Patricia urma să aducă pe lume al doilea băiețel. S-au decis să îi pună numele Redd, cu condiția să nu fie roșcățel, caz în care ar fi optat pentru alt nume. Când au văzut că cel care iese din burtică este alb, au răsuflat ușurați, însă nu s-au gândit nicio clipă că ar fi vorba despre o condiție genetică specială. Era, într-adevăr, deosebit – cu părul alb, ochii mai mereu închiși și, în rarele momemte când îi deschidea, se mișcau de parcă micuțul ar fi vizionat un meci de tenis;  dar și mai neobișnuit de atât era faptul că, în lumină puternică, ochii de un albastru curat căpătau nuanțe de roșu.

Părinții nu și-au pus prea multe întrebări (și nici medicul pediatru, că nu apucase să îl vadă cu ochii deschiși), până când, pe la aproximativ două luni ale micuțului, în timp ce serveau micul dejun, mama l-a rugat pe tatăl copilului să caută pe Google informații despre ochișorii neobișnuiți ai copilului. Brusc, tatăl a strigat: ARE ALIBINISM! Păr alb, piele deschisă la culoare, ochi care se mișcă neobișnuit – Este albinos!” “Nu are cum! Albinoșii nu au ochii roșii”?, a întrebat Patricia. S-au dus atunci la mediucl pediatru, care le-a confirmat că are albinism de tipul I, replicând că, în afară de șoricei, nu conoaște ființe cu ochii roșii.

Patricia poveștește că primul an cu Redd a fost extrem de interesant, pentru că toți trecătorii se minunau de părul lui și doreau să pună mâna pe el. Mai mult, din cauza sensibilității la razele de soare, părinții alegeau să îl scoată doar dimineața sau târziu spre seară, pemtru că micuțul refuza să poarte ochelari de soare și nu îi plăcea să fie dat cu cremă cu SPF.

Dar povestea nu s-a terminat aici. Părinții încă își doreau copii, chiar dacă știau că sunt șanse de 25 % ca și ceilalți să iasă cu albinism.

A venit pe lume și cel de-al treilea fiu, Wolfgang, cu pielea măslinie și cu părul șaten. Lucrurile au stat din nou diferit, însă, la cel de-al treilea copil, băiețelul Rockwell. În timp ce ieșea din burtică, medicul și soțul îndreptau lumina spre vaginul meu, să vadă culoarea părului acestia, povestește zâmbind mama.

De ce au ieșit amândoi cu albisim? Se pare că una dintre bunicuțe avea această condiție genetică.

Cum este viața cu copii albinoși? Adaptându-ne (îngrijind ocrespunzător pielea cu crème, ochii cu ochelari de soare), este una normală. Chiar am o înțelegere cu soțul meu, ca, dacă un strain face mai mult de trei afirmații referitoare la aspectul fizic al copiilor, să îi spunem că este vorba despre albinism. Nu vrem să ne creștem copiii transmițându-le că este ceva tabu, care trebuie ascuns.

Redd are acum zece ani și se bucură de succes în lumea modellingului, având contracte cu diverse branduri internaționale.

 

 

Galerie foto

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!