Sari la conținut

Câtă înghețată îi dăm copilului și câtă mâncăm noi

Nu știu cum e în familiile voastre, dar noi suntem înnebuniți după înghețată. Mai ales vara. Și spun mai ales vara, nu doar vara, pentru că mâncăm și-n mijlocul iernii.

Dacă e să facem un top al deserturilor noastre preferate, ar fi pe primul loc detașat. Și dacă iarna mai sunt zile în care nu mâncăm înghețată, vara nu. Nici măcar una

Da, știu. Nu e recomandat să mănânci zilnic desert. Știu și că zahărul în exces nu e bun. Dar o să fiu sinceră. Eu mănânc ceva dulce aproape zilnic. Și copila mea la fel. Cred că de pe la 4, 5 ani. Și mi-am făcut procese de conștiință.

Dar pentru mine soluția nu a fost să excludem de tot desertul din alimentația noastră. Greșită sau nu decizia pe care am luat-o,  am hotărât că nu-i voi intrezice complet dulciurile. Asta pentru că nu-s deloc de acord cu măsurile astea radicale. În nicio privință. Și cum ar fi ca eu să mănânc înghețată și ei să-i interzic? Nope.

Ce am făcut, în schimb, a fost să-I explic de ce important să avem un echilibru, de ce nu e bun zahărul în exces, ce înseamnă exces, de ce trebuie să alegem produse cu cât mai puține chimicale și de ce chimicalele astea sunt rele.

(...)

Citește mai mult pe fricidemamici.ro

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!