Sari la conținut

Ciocolata la copiii mici: de la ce vârstă pot mânca cei mici ciocolată și care sunt beneficiile consumului de ciocolată

Ciocolata este alimentul preferat pentru mulți dintre noi, atât adulți, cât și copii. Cu toate acestea, este indicat să eviți să-i dai copilului mic ciocolată, deoarece sistemul lui digestiv poate să nu fie suficient de dezvoltat pentru a procesa cofeina și zahărul din batoanele de ciocolată. În schimb, se recomandă hrănirea copilului cu alimente sănătoase, precum fructe și legume.

De la ce vârstă pot mânca cei mici ciocolată?

Recomandările arată să aștepți până când copilul împlinește 2 ani, deoarece ciocolata conține cofeină și zahăr, care nu sunt deloc potrivite pentru bebelușii sub această vârstă. De asemenea, este posibil ca sistemul digestiv al bebelușului să nu fie suficient de dezvoltat pentru a procesa ciocolata.

► Citește și: Hrană pentru prichindei isteți. Ce ar trebui să mănânce cei mici, pentru a fi sănătoși și fericiți

După ce bebelușul împlinește 24 de luni, îi poți oferi ciocolată în cantități mici, deoarece are numeroase beneficii pentru sănătate:

Ciocolata sprijină funcțiile creierului

Compușii numiți flavanoli, care se găsesc în mod natural în ciocolată, pot ajuta la stimularea funcției de memorie, în același timp îmbunătățind capacitățile cognitive generale.

► Citește și: Ce mănâncă la micul dejun cei mai fericiți copii din lume?

Ciocolata sprijină circulația

Consumul regulat de ciocolată îmbunătățește performanța inimii și a vaselor de sânge. Flavanolii găsiți în ciocolată previn formarea cheagurilor de sânge și îmbunătățesc circulația sângelui.

Ciocolata poate ridica starea de spirit

Ciocolata stimulează producția de endorfine și serotonină, care creează sentimentul de fericire.

Ciocolata reduce nivelul de colesterol rău

Deși nu este valabil la bebeluși, totuși, poate vrei să știi că ciocolata neagră poate sprijini reducerea nivelului de colesterol „rău” și creșterea colesterolului „bun”.

► Citește și: Ciocolată de casă fără zahăr

Poate primi copilul mic ciocolată la desert?

Experții afirmă că este în regulă ca un copil să guste ocazional dintr-un desert precum un baton de ciocolată neagră, tort de ciocolată sau budincă de ciocolată. O porție mică de desert nu conține suficientă cofeină pentru a-i dăuna copilului.

Când să eviți consumul de ciocolată la copii?

Înainte de culcare

Chiar și o cantitate mică de cofeină înainte de culcare poate îngreuna adormirea copilului. Așadar, eviți să-i oferi micuțului tău lapte cu ciocolată sau orice alt produs de ciocolată cu câteva ore înainte de culcare.

► Citește și: Dragi părinți, cumpărați doar ciocolată și dulciuri care au etichete în limba română

Dacă micuțul are sindromul intestinului iritabil

Sindromul intestinului iritabil (IBS) este o afecțiune acută caracterizată prin balonare abdominală cronică și crampe stomacale. Ciocolata este unul dintre cele mai importante alimente care poate declanșa simptomele IBS și nu trebuie administrată copiilor diagnosticați cu această afecțiune.

Dacă micuțul are reflux gastroesofagian (GERD)

Ciocolata poate fi de natură acidă și poate declanșa reflux la copiii mici. Dacă micuțul tău are o alergie alimentară dovedită clinic, atunci trebuie să fii foarte atentă când îi oferi ciocolată.

► Citește și: Ciocolată de casă ca în copilărie

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!