Sari la conținut

Hrană pentru prichindei isteți. Ce ar trebui să mănânce cei mici, pentru a fi sănătoși și fericiți

„Între teme, examene și activități extrașcolare, părinții și copiii sunt mai ocupați ca niciodată (să nu mai vorbim de anxietate, stres și epuizare pe măsură ce intrăm în anul al treilea de pandemie)”, spune Lindsey Palmer, vicepreședinte pentru nutriție la Chartwells K12, un furnizor de servicii alimentare, care creează programe personalizate de mese și servește 2 milioane de mese în peste 4.500 de școli, în fiecare zi.

„Deși nu există o soluție unică pentru a fi mai fericiți și mai sănătoși, există cercetări care arată că anumite alimente pot avea un impact asupra modului în care ne simțim, nu doar fizic, ci și mental”, adaugă ea.

Dacă ești în căutarea unei creșteri a dispoziției, Palmer îți sugerează să iei în considerare următoarele alimente, pe care să le introduci în dieta ta și a familiei tale.

► Citește și: Top 5 alimente care ajută copilul să se concentreze mai bine

Ciocolata neagră

Ciocolata neagră conține cantități mici de cofeină, teobromină și substanțe chimice organice, cum ar fi flavonoidele, care susțin sănătatea creierului, dar cresc și nivelul de fericire, ajutând copiii, dar și părinții să rămână concentrați la școală, la serviciu și acasă.

Iaurtul

Probioticele sau bacteriile sănătoase găsite în unele tipuri de iaurt pot îmbunătăți sănătatea mentală și funcția creierului prin reducerea inflamației și creșterea producției de neurotransmițători care stimulează starea de spirit.

Nucile și leguminoasele

Nucile și leguminoasele conțin serotonină în cantități mari, așa că un consum regulat poate ajuta copilul să se simtă mai încrezător. Migdalele, nucile, semințele de in, alunele, caju, semințele de dovleac și semințele de floarea-soarelui sunt unele dintre cele mai bune alimente pentru a-i oferi micuțului tău un plus de încredere.

► Citește și: 10 alimente care stimulează dezvoltarea creierului bebeluşului

Bananele

Bananele sunt pline de potasiu, însă ele conțin și triptofan, o substanță chimică a creierului care ajută la reglarea stării de spirit și la menținerea fericirii. Bananele sunt, de asemenea, o sursă bună de acid folic de vitamina B, iar nivelul scăzut al acestei vitamine este legat de apariția depresiei.

► Citește și: Banana – când se introduce în alimentația bebelușului și ce beneficii oferă

Afinele

Afinele ajută la protejarea creierul în moduri care pot stimula memoria pe termen scurt și concentrarea.

Sursa

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!