Sari la conținut

Copiii preferă să le ceară sfaturi bunicilor decât părinților. Află de ce

Copilul tău preferă să ceară sfaturi bunicilor, în loc să ți le ceară ție? Acesta nu este neapărat un lucru rău și, cu siguranță, nu este un lucru rar întâlnit. De fapt, noile cercetări arată că aproximativ jumătate dintre copii se simt mai confortabil să meargă la un bunic, pentru a cere un sfat, decât să meargă la un părinte.

Sondajul
, realizat de Preply, a cuprins întrebări care au fost adresate copiilor despre bunicii lor, inclusiv ce porecle și alinturi primesc de la aceștia, cât de des petrec timp împreună și cât de des cer sfaturi de la bunici. Rezultatele au fost destul de interesante și oferă o imagine generală pozitivă a relației bunici-nepoți.

Legătura bunici-nepoți

Un număr mare de copii intervievați (68%) au spus că preferă să petreacă timp cu bunicul și bunica decât cu propriii părinți.

► Citește și: 5 lecții pe care le-am învățat de la bunicii mei și care m-au ajutat să devin un părinte mai bun

 „De multe ori, bunicii sunt capabili să ofere mai mult un rol de mentorat copiilor, fără stresul de zi cu zi și responsabilitatea parentală”, spune Sylvia Johnson, șef de metodologie la Preply. Ea adaugă: „Adesea, un copil poate merge la un bunic pentru a cere un sfat, fără teama de dezamăgire sau judecată care ar putea veni din partea unui părinte.”

Acest lucru nu înseamnă că părinții nu au un rol pozitiv și important în viața copiilor lor, doar că bunicii joacă un rol diferit.

Bunicii de astăzi nu mai vor să se considere „bătrâni”. După ce copiii lor își întemeiază propriile familii, bunicii de astăzi sunt adesea încă activi, sănătoși și doresc să trăiască mult timp.

Beneficiile relației bunici-nepoți

Cercetările au confirmat că cei mici cresc simțindu-se mai în siguranță și le este mai ușor să se confrunte cu evenimentele cotidiene atunci când un bunic este implicat în mod regulat în îngrijirea lor.

► Citește și: Beneficiile vacanțelor petrecute la țară, cu bunicii

Cheia pentru a culege aceste beneficii pare să fie participarea la îngrijirea copiilor și asumarea unui rol activ în viața copiilor. A avea un adult de încredere la care copilul să apeleze atunci când îi este dificil să vorbească cu părinții este un lucru foarte important.

În timp ce părinții, pe bună dreptate, sunt pregătiți să-și îndrume, să-și corecteze și, uneori, să-și mustre copiii, bunicii tind să fie mai puțin critici cu privire la acțiunile nepoților, astfel încât copiii ar putea dori să meargă la bunici pentru a cere sfaturi.
 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!