Sari la conținut

Cum (nu) ne-am pregătit pentru prima zi de școală

Prima zi de școală se apropie,  doar mâine nu-i luni dimineața, și iarăși m-am întrebat dacă suntem sau nu pregătiți de școală. Și vorbesc la plural pentru că, pe lângă faptul că sunt și eu una dintre mamele alea ciudate care se identifică cu ce face copilul (folosesc noi în loc ea), am impresia că pentru prima zi de școală trebuie să fie pregătită toată familia. Inclusiv casa în care locuim :)

Am tot citit fel de fel de recomandări pentru prima zi de școală, dar nu aș putea spune neapărat că suntem pregătiți. Ba dimpotrivă, cu cât am citit mai mult, cu atât mai nimic mi se pare că știu despre asta. Și fiindcă am văzut toate sfaturile de peste tot, am zis să povestesc aici cum ne-am pregătit și mai ales cum nu cred că ne-am pregătit pentru școală.
Programul de vacanță versus programul de școală

Aici stăm cam dezastruos, trebuie să recunosc. Da, știu că este ideal să pregătești copilul măcar cu o săptămână două înainte să înceapă școala și să faci trecerea de la programul de vacanță la cel ce va urma. Să fie adaptarea mai blândă și să nu resimtă oboseala. Ei bine, noi nu suntem prea bine la capitolul ăsta. Sophie încă se trezește la 9 (și eu zic bogdaproste), iar seara încă se culcă după 22.

(...)

Citește mai mult pe fricidemamici.ro

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!