Sari la conținut

Cum să încurajezi copilul să mănânce ouă

Ouăle sunt alimente foarte sănătoase atât pentru copii, cât și pentru adulți. Ele sunt o sursă excelentă de vitamine și minerale, cum ar fi vitamina D și B12. De asemenea, sunt bogate în acizi grași omega-3 și proteine. Cercetările au descoperit că ouăle contribuie la o bună sănătate a inimii.

Pentru părinți, ouăle sunt și o variantă ușoară de masă atunci când timpul nu este favorabil lor. Ouăle se pregătesc rapid și pot fi servite într-o varietate de opțiuni.

Cu toate acestea, a-ți convinge prichindelul ușor prentețios să mănânce ouă poate fi o adevărată provocare. Unora dintre copii nu le place aspectul ouălor, în timp ce alții nu se împacă prea bine cu textura, dar acestea nu sunt motive pentru a renunța să-ți încurajezi micuțul să consume ouă. Există câteva moduri eficiente prin care îți poți încuraja copilul să mănânce ouă. Iată câteva dintre ele:

Ajută copilul să pregătească ouăle

În general, copiii sunt mai motivați să încerce alimente noi dacă ajută la pregătirea mesei. Acest lucru îi ajută să simtă că pot controla situația și să se familiarizeze cu ceea ce au în farfurie. Ouăle sunt relativ ușor de preparat, ceea ce înseamnă că este destul de simplu să implici copilul de orice vârstă în prepararea lor.

Înainte de a începe, explică-i copilului ce variante există pentru pregătirea ouălor: omletă, ouă fierte, poșate sau prăjite. Permite-i copilului să aleagă ce variantă i-ar plăcea.

► Citește și: 7 alimente care combat anemia la copii

Oferă-i sarcini adecvate vârstei lui pe care le poate face pentru a ajuta la prepararea ouălor, cum ar fi amestecarea lor sau adăugarea unui praf de sare. Lasă-l să privească de la o distanță sigură în timp ce gătești ouăle pe aragaz.

Folosește la pregătirea ouălor alimentele preferate ale micuțului tău

Un alt lucru minunat despre ouă este că pot fi folosite cu o varietate de alte ingrediente. Ouăle nu sunt foarte aromate, ceea ce înseamnă că pot fi asociate cu o mare varietate de alte produse alimentare. Folosește mâncarea preferată a copilului tău ca inspirație.

► Citește și: Care sunt nevoile nutriționale ale copiilor?

Suport colorat pentru ouă

În unele cazuri, schimbarea prezentării tipului de mâncare este tot ce este nevoie pentru a încuraja un copil mic să încerce ceva nou. Ia în considerare să-i servești copilului tău un ou fiert într-un suport colorat special pentru ouă. Asigură-te că suportul are culoarea preferată a micuțului tău sau că are desenat un personaj preferat din desene animate.

Spune-i de unde provin ouăle

Până ca oul să ajungă în farfurie, el are o întreagă călătorie de făcut. Vorbește-i copilului despre proveniența ouălor.

► Citește și: Consumul de ouă. Câte ouă poate mânca copilul într-o zi?

Sursa
 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
  Trimite un comentariu
  Sunt tătic necenzurat
  Abonează-te la newsletter

  adevarul.ro
  ..

  Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!


  adevarul.ro