Sari la conținut

Cum să-ți înveți prichindelul să respecte regulile

Regulile sunt predate copiilor încă de la o vârstă foarte fragedă, iar acest lucru îi ajută pe cei mici să rămână în siguranță și să reușească să facă diferența dintre bine și rău.

Copiii mici au tendința să depășească granițele, nerespectând regulile, pentru a vedea cât de departe pot merge înainte de a vedea consecințele acțiunilor lor.

Regulile îi pregătesc pe cei mici pentru lumea reală, unde există la orice pas limite pentru a menține societatea ordonată și în siguranță.

Cum îți poți învăța copilul să respecte regulile?

Stabilește contactul vizual cu copilul

Contactul vizual cu copilul îl asigură pe cel mic că este atent și înțelege ceea ce îi spui. Atunci când copiii mici fac contact vizual cu părinții își exprimă comportamentul non-verbal și ascultă cu atenție ceea ce li se spune.

► Citeşte şi: Cum să stabilești limite cu copilul, folosind disciplina pozitivă

Dă-i instrucțiuni simple

Există momente în care copiii mici nu respectă regulile deoarece le sunt date prea multe sarcini sau limbajul folosit nu este înțeles de aceștia, potrivit Teach Me To Talk. Ca atare, cu cât instrucțiunile sunt mai simple, cu atât sunt mai mari șansele ca acestea să fie urmate.

► Citeşte şi: 7 moduri de a mustra copilul, fără a-i distruge stima de sine

Când cuvintele nu au sens pentru copiii mici, conform publicației, ei pur și simplu le ignoră. Ei nu încearcă să fie neascultători sau să-și ignore părinții, ci pur și simplu nu înțeleg ceea ce li se spune.

Folosește cuvinte simple și clare

Când părinții le explică celor mici ce reguli trebuie respectate, ei nu ar trebui să aibă conversații lungi cu copiii lor. Cu cât părinții folosesc cuvinte mai simple și mai clare, cu atât sunt mai mari șansele ca cei mici să respecte regulile impuse de părinții lor.

► Citeşte şi: Controlul erorilor și greșelilor copilului, conform metodei Montessori

Încurajează copilul să repete regulile stabilite

O modalitate excelentă de a vedea dacă prichindeii înțeleg cu adevărat ceea ce li se cere este să îi încurajezi să repete ceea ce li s-a transmis.

Potrivit eMedicineHealth, dacă cei mici repetă ceea ce li s-a spus, le poate îmbunătăți abilitatea de a comunica.

► Citeşte şi: 6 metode învechite de parenting care ar trebui să dispară

Întreabă copilul dacă are nevoie de clarificări

Înainte ca părinții să aplice regulile cu copiii lor, trebuie să se asigure că cei mici înțeleg ceea ce li s-a spus. O modalitate excelentă de a face acest lucru este să-ți întrebi copilul dacă are nevoie de clarificări sau dacă are întrebări.

► Citeşte şi: Efectele pedepsei asupra creierului copilului

Sursa
 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!