Sari la conținut

Discuția de 5 minute. Săptămâna 12. Despre pericole și cum ne ferim de ele

#Discuția de 5 minute este un instrument prin care îmi propun să încurajez comunicarea dintre părinți și copii. La fiecare final de săptămână, vă propun câte un subiect de discuție, pentru fiecare zi a săptămânii viitoare. Desigur, fiecare va adapta discuția la specificul copilului său. Eu fac doar niște sugestii, depinde de voi cum le folosiți.

#Discuția de 5 minute. Săptămâna 12. Despre pericole

E greu să le vorbim copiilor de pericole fără să îi speriem. Uneori, ne e teamă nouă să abordăm subiectul din superstiție – Doamne ferește să nu atragem chiar ceva rău dacă vorbim despre asta. Cred că e cazul totuși să lăsăm orice frică și superstiție deoparte și să abordăm și subiecte mai puțin plăcute. Ne place sau nu, pericole există și e bine să le aducem în discuții relaxate, cât mai pe înțelesul copiilor. Ascultați părerea copiilor, fiți atenția la reacția lor, vedeți ce temeri are copilului și adaptați discuția în funcție de asta.

Luni

Tu ce crezi că este pericolul?  Ce formă crezi că ar avea, crezi că se vede sau că este ascuns? Crezi că este sub forma unor obiecte sau a unor persoane?

Este important să îi explicați copilului că pericolele nu sunt neapărat vizibile sau numai în afara casei, ci că ele se pot ascunde oriunde. Dacă nu avem grijă, chiar lucruri complet inofensive se pot transforma în lucruri periculoase. Puteți da exemplul prizelor din casă, a obiectelor ascuțite, care manevrate greșit pot să ne rănească, etc. Vă sugerez ca în această discuție să încercați o definiție la modul general a pericolului și a principalelor metode de a ne proteja.

Marți

Pericole din casă. Astăzi propun să discutați despre pericolele din casă și cum ne ferim de ele. De a prize și la ce trebuie să fim atenți când le folosim, până la cuțite și aparatura electrocasnică. Puteți da exemple de accidente casnice banale – alunecat pe gresie, tăiat la mână în timp ce preparăm o mâncare, cum umblăm cu aragazul și cuptorul. Cereți părerea copilului și întrebați-l dacă știe cum să umble cu diferite obiecte și la ce să fie atent.

(...)

Citeşte mai mult pe pisicapesarma.ro

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!