Sari la conținut

Gătitul în familie. Cum îi implici pe copii? Bonus, 2 rețete yummy

Vine frigul, stăm mai mult prin case și, automat, ne e mai foame. Mai ales în week-end, când am vrea să ne și relaxăm, să facem și curat și treabă și pe copii îi apucă țipatul de foame. Ce facem? Păi, avem două opțiuni: ne apucăm de robotit și le așezăm masa frumos, ostenite, leșinate și frustrate că iar stăm la cratiță sau îi implicăm în pregătirea mesei. Bine, ar mai fi și varianta în care îi lăsăm flămânzi sau ieșim la restaurant. Presupunem că aia cu muritul de foame iese din discuție și de ultima n-avem mereu resurse, așa că cea mai simpatică rămâne a doua. Gătitul în familie.

Prietenii de la Asociația ABC-ul Nutriției ne-au ajutat să descoperim cum putem face din gătitul în familie o activitate distractivă, cu sarcini potrivite fiecărei vârste și, la final, două rețete delicioase pentru o masă bună în familie.

►Citeşte şi Două reţete de cină gata în mai puţin de 15 minute

Gătitul în familie, o activitate educativă și distractivă de weekend

Decideți împreună cu cei mici ce doriți să mâncați la cină. Țineți cont de preferințele cromatice ale copiilor și realizați împreună feluri de mâncare cât mai colorate. Cu cât aveți în farfurie mai multe culori, din surse naturale bineînțeles, cu atât masa voastră va fi mai bogată în vitamine și minerale.

(...)

Citeşte mai mult pe pisicapesarma.ro

Foto: Free pik

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!