Sari la conținut

Guma de mestecat cu pro și contra

Eu n-am văzut copil căruia să nu îi placă guma de mestecat, în special pentru gustul dulce pe care îl are sau aromele cu care îi îmbie. Eu însămi mă bucuram cu ani în urmă de o „gustare” de gumă, când voiam să uit de mâncare între mese și când puteam să apelez la ea – pe vremea dinaintea aparatelor dentare. Gustul dulce al gumei de mestecat era un mod caloric scăzut de a înlocui deserturile, de a combate poftele sau de a face față stresului care mă invada zilnic. În aceste zile, guma de mestecat “sănătoasă” este disponibilă și în magazinele de sănătate, fie fără zahăr, fie cu ingrediente benefice. Doar pentru că ceva nu conține calorii sau nu are zahăr, nu înseamnă că este sănătos însă. Ca și în cazul altor produse, există argumente pro și contra pentru guma de mestecat. Să aruncăm o privire asupra avantajelor și dezavantajelor, ca să nu ne mai lungim cu vorba.

Ce e guma de mestecat?

Guma de mestecat este o bomboană special pentru a fi mestecată, dar nu înghițită. Se face prin amestecarea unei baze de gumă cu îndulcitori și arome.

Guma de mestecat nu a fost asociată cu efecte grave dovedite asupra sănătății, dar ingredientele adăugate la unele branduri de gumă de mestecat sunt controversate. Cum spun mereu, cel mai important e să citim etichetele oricărui produs pe care intenționăm să îl consumăm.

    Tu ai citit eticheta gumei de mestecat pe care o consumi zilnic? Ce ai descoperit pe lista ingredientelor?

Guma de mestecat – beneficii

Guma de mestecat ar putea ajuta la îmbunătățirea memoriei. Acesta a fost, de asemenea, legată de niveluri reduse de stres.  Studii care susțin afirmația puteți citi aici și aici.

Guma de mestecat ne poate ajuta să reducem numărul de calorii și să scădem în greutate. De asemenea, poate ajuta la reducerea senzației de foame și ne ajută să mâncăm mai puțin, deși rezultatele sunt neconcludente. Citiți aici și aici.

(...)

Citeşte mai mult pe florinabadea.ro

Sursa foto: Free pik

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!