Sari la conținut

Idei de jocuri pentru dezvoltarea răbdării, atenției și motricității fine și grosiere acasă

Completez lista cu cele mai îndrăgite activități de la noi din casă, pe timp de școală și vacanță, cu jocuri de dezvoltare a răbdării, atenției și motricității fine și grosiere.

► Citeşte şi Dezvoltarea psihomotorie a bebelusului de la 3 la 4 luni

1. Puzzle-urile

Sunt zeci sau poate sute de tipuri de puzzle-uri pentru copii și adulți. Mai mari, mai mici, mai colorate, cu personaje din desene animate, peisaje și clădiri, mașini și tot felul de alte imagini. Noi avem peste 15 tipuri de puzzle-uri, însă dintre toate, cele mai iubite sunt cele de podea, cu mai mult de 150 de piese de dimensiuni mari (96×68 cm) și cu imaginea clar imprimată. Unele dintre ele vin și cu o cărticică cu explicații suplimentare despre imaginea creată. Noi avem 3 acest gen: unul cu Planeta Pământ pe care copiii mei îl adoră, altul cu Spațiul Cosmic și celălalt cu un orășel.

Vârsta recomandată de producător e de la 6 ani în sus. Cu Beti însă, care e mai mică, îl facem pe bucăți: soarele, astronautul, o anumită planetă pentru că piesele sunt mari și ușor de manevrat. Planeta Pământ este mai ușor de realizat decât Cosmosul. Acesta din urmă are multe piese de culoare bleumarin sau galben și e mai greu de deslușit locul de unde provin.

Puzzle-urile ajută la coordonarea și orientarea în spațiu, dezvoltă imaginația și atenția. În plus, ajută copilul să fie perseverent.

(...)

Citeşte mai mult pe mamipetocuri.ro

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!