Sari la conținut

La câte opționale ar trebui să meargă un copil de grădiniță?

Mi-a scris o mămică zilele trecute să îmi povestească de programul fetiței ei de 5 ani și să îmi ceară un sfat. Fetița mergea la grădiniță privată de la 8 dimineața la 5 searA. De 2 ori pe săptămână avea ora de engleză, de două ori balet, în weekend mergea la înot și șah. Întrebarea ei era când să înceapă orele de matematică și lecturĂ cu ea.

► Citește și Mama tuturor opționalelor a poposit la noi în casă

Acum 13 ani lucram într-o agenție mică de turism și evenimente. Proprietara agenției era o tipă foarte frumoasă, tânără și cochetă. Pe vremea aceea fetiță ei era clasa întâi. Mergea la o școală privată și fiecare oră din zi era ocupată cu vreo oră de ceva: tenis, balet, arte, limbă germană etc. Mama are prea ocupată să o ducă, așa că avea șofer și bonă. Tatăl, om important, era plecat cu zilele de acasă în deplasări. Fetița aceea la 7 ani avea viața programată mai ceva ca în armată.
 
 ‘Și la câte opționale merg Maria și Alexandru?’, m-a întrebat o prietenă.
 ‘La nici unul’, am răspuns.
 ‘La nici unul? Păi nu sunteți deja în întârziere? Adică nu faceți nici măcar engleză?’, m-a întrebat din nou cu ochii cât cepele.
 ‘Nu facem nici măcar engleză. Întârziere de ce anume?’…
 ‘Pai acum e momentul! Creierul copilului este ca un burete. Absoarbe informațiile extrem de repede. Acum e momentul să învețe cât mai mult’, mi-a spus.
 ‘Eu o las să absoarbă ce vrea și are nevoie. Îi las ‘buretele’ liber’, i-am răspuns.

(...)

Citește mai mult pe zanascutecel.ro

Sursa foto: Zana scutecel

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!