Sari la conținut

LA: Primul adolescent ucis de Covid-19

La nivel mondial încep să apară cazuri în care și copiii dezvoltă simptome severe și ajung în Terapie Intensivă. În SUA (Los Angeles) a fost anunțat în 24 martie primul deces la un adolescent, iar o fetiță de 12 ani este la Terapie Intensivă în Atlanta.

Primarul L.A., Eric Garcetti, a avertizat marți că cel mai rău lucru este că pandemia de coronavirus este în continuă creștere și că oamenii ar trebui să fie pregătiți pentru că vor urma multe decese.

Garcetti a declarat că L.A. poate deveni ca New York în 6-12 zile, unde numărul morților a crescut dramatic în ultimele zile.
Vine!, a spus el. Vârful pandemiei nu s-a terminat aici. Vor veni vremuri și mai grele. Oamenii își vor pierde viața.

Știu că toată lumea are speranțe, însă unii ne scot din gând această speranță de a ne întoarce în biserici de Paște și de a reporni economia în câteva săptămâni, a spus Garcetti. Cred că fiecare dintre noi trebuie să fie realist și sincer că nu vom reveni la acel nivel de normalitate în perioada următoare de timp.

Avertismentul lui Garcetti a apărut în aceeași zi în care L.A. a confirmat 4 decese cauzate de noul coronavirus, inclusiv decesul adolescentului.

► Citește și: Cele mai noi informații despre modul în care coronavirusul afectează bebelușii și preșcolarii
 

La câteva ore după ce au anunțat decesul minorului marți, oficialii din Heath au emis o clarificare că decesul „va necesita o evaluare suplimentară din partea Centrelor pentru Controlul și Prevenirea Bolilor”.

„Deși testele timpurii au indicat un rezultat pozitiv pentru COVID-19, cazul este complex și poate exista o explicație alternativă pentru această fatalitate. Confidențialitatea pacienților împiedică oferirea de noi detalii în acest moment”, au spus oficialii.

Tânăra victimă a murit din cauza șocului septic, a declarat primarul Lancaster, R. Rex Parris, pentru The Times.

Ca răspuns, Parris a spus ca toți copiii să rămână în case și că lucrează pentru a asigura 100.000 de truse de testare.

„Nu testează aproape pe nimeni”, a spus Parris. „Vom oferi propriile noastre teste. ”

Două dintre persoanele care au murit aveau vârste cuprinse între 50 și 70 de ani. Una a avut probleme de sănătate subiacente și a locuit în cartierul West Adams, au declarat oficialii de sănătate.

„Acesta este un memento devastator cum că COVID-19 afectează oameni de toate vârstele”, a declarat directorul departamentului de sănătate publică al  L.A., Barbara Ferrer.

► Citește și: Trei bebeluși infectați cu Coronavirus într-o săptămână. Cât de ușor ia un copil virusul și cum îl afectează

Departamentul de Sănătate Publică a declarat că lucrează pentru a confirma dacă acest caz marchează primul astfel de deces al unei minore legate de coronavirus în țară. Garcetti a spus că a fost informat de oficiali că adolescentul Lancaster nu a avut condiții preexistente. Autoritățile au confirmat, de asemenea, alte 128 de cazuri de infecție cu coronavirus, aducând numărul total la 662. Dintre acestea, 42% sunt persoane cu vârste cuprinse între 18 și 40 de ani, iar 39% sunt persoane între 41 și 65 de ani. Cel puțin 119 rezidenți sau 18% din totalul cazurilor pozitive au fost spitalizați pentru virus.

„Cel mai simplu mod de a evita o vizită din oraș este respectarea regulilor”, a spus Garcetti.

Orașul nu a citat nicio activitate neesențială până în prezent, potrivit unui purtător de cuvânt al primăriei. Numărul total de reclamații depuse nu a fost disponibil.

„Ce e mai rău urmează să vină”, a declarat luni, într-o conferință de presă, Dr. Grant Colfax, directorul sănătății publice din San Francisco.

San Francisco a făcut deja măsuri pentru decomprimarea sistemului de asistență medicală - interzicerea aproape tuturor vizitatorilor la spitale și facilități de îngrijire de lungă durată, anularea intervențiilor chirurgicale și vizitele medicale de rutină, ordonarea ca programările să se facă prin telefon sau online, dacă este posibil și deschiderea corturilor pentru îngrijirea pacienților cu simptome ușoare pentru a menține paturile spitalicești libere pentru cei mai grav bolnavi.

► Citește și: Ce să faci și ce să nu faci, în plină epidemie de Coronavirus

O creștere accentuată a persoanelor care sunt internate cu COVID-19 în Los Angeles indică probabil abordarea unui val de pacienți extrem de bolnavi care ar putea copleși spitalele în săptămânile următoare, spun specialiștii.

Începând cu 6 martie, cinci persoane din L.A. fuseseră spitalizate la un moment dat cu COVID-19. Două săptămâni mai târziu, vineri, acea cifră a sărit la 48. Până luni, totalul a urcat la 90.

În România, statisticile oficiale făcute de autorități contabilizează 34 de copii care au fost diagnosticați cu COVID-19 dintr-un număr total de 762 de cazuri, în data de 24 martie 2020. Vestea bună este că cei mai mulți au evoluat foarte bine, unii fiind vindecați, și niciunul nu are deocamdată complicații.

Sursa

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!