Sari la conținut

Metoda controversată prin care celebra Kristen Bell își adoarme copilul

Toți părinții știu cât de mult se lucrează la capitolul somnul copiilor. Deși suntem cu toții de acord că rutina este cel mai bun prieten al somnului bun, în cazul tuturor copiilor, sunt și trucuri specifice, care funcționază numai în cazul unora dintre ei.

Kristen Bell, binecunoscuta actrița de la Hollywood și mămica a doi copii de 3, respectiv 4 ani, a povestit într-un interviu acordat revistei Parents metoda prin care reușește să își calmeze și chiar să adoarmă copilul, în serile în care agitația pune stăpânire pe el chiar la ora somnului.

"Delta, fetița mea în vârstă de 3 ani, a încetat să mai doarmă cum trebuie acum 9 luni. În fiecare seară, când încercam să o adormim, aprindea becul, lucru care îl scotea din sărite pe Lincoln, frățiorul ei în vârstă de 4 ani, apoi muta mobilă și arunca cu jucării în ușă. Așa că am decis să îi încuiem în cameră", a declarant Kristen.

Așa cum era de așteptat, metoda ei a stârnit controverse nu doar în rândul părinților, ci și al psihologilor, care avertizează că un astfel de răspuns venit din partea părinților poate afecta dezvoltarea emoțională a copilului, fiind un lucru care îl sperie și care poate genera traume.

Ce a spus Kristen despre soluția temporară, găsită de ea? "Îmi pare rău, știu că este controversat ce facem, dar atunci când încuiem ușa, stăm de cealaltă parte, îi spunem că o iubim și că ne vedem dimineață. Înainte să ne culcăm și noi, desigur că descuiem ușa".



 

Sursa foto

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!