Sari la conținut

Micuțul tău adoarme greu? 5 alimente care ajută copilul să adoarmă mai ușor

Asigurarea unui somn bun copiilor este cheia pentru dezvoltarea lor. Din fericire, există alimente care îi pot ajuta pe cei mici să adoarmă mai ușor și care reduc trezirile din timpul nopții.

Iată 5 alimente care ajută copilul să adoarmă mai ușor:

Bananele

Bananele au două minerale importante care cresc relaxarea musculară: potasiu și magneziu. Pe lângă potasiu și magneziu, bananele conțin și triptofan. Acesta este un aminoacid cheie pentru secreția de serotonină și melatonină, hormonul care reglează ciclurile de somn și de veghe.

Nucile

Nucile conțin triptofan, magneziu și o cantitate mare de nutrienți esențiali, care îmbunătățesc odihna. Cu toate acestea, nucile nu ar trebui să fie oferite copiilor mai mici, deoarece există riscuri de alergie și sufocare.

Curmalele

După cină, curmalele pot fi consumate de către cei mici, pentru a-i ajuta să adoarmă mai ușor și pentru a le oferi un somn mai bun. Aceste fructe au vitamina B5 și acid pantotenic. Sunt, de asemenea, o sursă bogată de fibre, care ajută la creșterea senzației de sațietate.

Laptele

Laptele conține nutrienții esențiali necesari pentru o bună dezvoltare și creștere, dar este și capabil să îmbunătățească calitatea somnului.

Oferă-i copilului o varietate de produse lactate, care au un conținut ridicat de grăsimi. În caz contrar, se pierde numărul mare de vitamine liposolubile, precum vitaminele A și D. Ambele sunt necesare pentru menținerea unei stări bune de sănătate.

Ovăzul

Ovăzul este, fără îndoială, cea mai bună cereală pe care trebuie să o incluzi în dieta copilului tău. Cu greu este rafinat la nivel industrial, astfel încât proprietățile sale nutritive rămân intacte.

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!