Sari la conținut

Pe urmele lui Monet. Picturi inspiraționale realizate de o fetiță cu autism

Vezi gGalerie foto

Deși suferă de autism, o fetiță din Marea Britanie este una dintre cele mai apreciate artiste la nivel internațional, căci picturile sale au fost comparate deseori cu cele ale celebrului Claude Monet. Iris Grace Halmshaw are doar 6 ani și este un exemplu pentru noi toți, căci ne demonstrează că, dincolo de autism, în acea lume specială, se regăsesc daruri valoroase și neprevăzute.

Atenția deosebită la detalii și simțul culorilor extrem de dezvoltat au transformat picturile micuței Iris Grace Halmshaw din Marea Britanie în adevărate opere de artă. Astfel, tablourile fetiței care suferă de autism au ajuns să fie comparate cu cele ale celebrului pictor Claude Monet.

Talentul ei a fost descoperit în 2013, printr-o întâmplare. Părinții ei au încurajat-o să picteze, fiind o cale de a se exprima. Însă, aceștia au observat nu doar că fiica lor adoră această artă, dar că știa exact ce face, umplând foaia cu modele fermecătoare, relatează dailymail.co.uk.

Între timp, Iris a devenit una dintre cele mai căutate artiste din întreaga lume, tablourile sale ajungând să fie cumpărate de importanți colecționari de artă.
Creațiile sale sunt și mai expresive de când în viața fetiței a apărut o pisică, Thula. Cele două au devenit de nedespărțit, iar prezența felinei a ajutat-o pe Iris să socializeze cu cei din jur.

Vezi în galeria foto cele mai impresionante picturi semnate de Iris!

Foto: Facebook / Iris Grace Painting

 

Galerie foto

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
  Trimite un comentariu
  Sunt tătic necenzurat
  Abonează-te la newsletter

  adevarul.ro

  click.ro

  Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!