Sari la conținut

Vara e aici! 12 strategii prin care să-ți determini copilul să bea mai multă apă

Știm deja că hidratarea adecvată este esențială pentru sănătatea și bunăstarea copiilor noștri, dar, din păcate, mulți dintre noi, părinții, ne confruntăm cu dificultăți în a-i determina pe cei mici să bea suficientă apă. Iar acum, că vara este aici și riscul deshidratării este mai mare, trebuie să facem tot ce putem să îi determinăm pe copiii noștri să bea apă!

Iată câteva strategii eficiente pentru a încuraja consumul de apă în rândul micuților noștri:

1. Faceți apa atractivă

Adăugați fructe și legume
Adăugarea unor felii de fructe sau legume în apă poate face băutura mai atrăgătoare pentru copii. Fructele precum lămâile, portocalele, căpșunele sau castraveții nu doar că adaugă aromă, dar și un strop de culoare.

Folosiți sticle și pahare colorate

Cumpărați sticle de apă și pahare colorate sau cu personaje preferate din desene animate. Copiii sunt adesea atrași de obiecte vizual interesante, iar acest lucru îi poate stimula să bea mai multă apă.

2. Stabiliți o rutină

Programați momente pentru a bea apă
Asigurați-vă că apa este băută la intervale regulate pe parcursul zilei. De exemplu, după fiecare masă, în timpul activităților de joacă și în timpul gustărilor.

Încurajați obiceiuri sănătoase
Ca în fiecare situație, exemplul părinților este cel mai important! Fiecare membru al familiei ar trebui să fie un exemplu bun, consumând apă regulat. Copiii imită comportamentele adulților, așa că fiți un model pozitiv!

3. Transformați hidratarea într-un joc

Competiții și recompense
Organizați mici competiții pentru a vedea cine poate termina primul paharul de apă sau cine bea cele mai multe pahare de apă pe parcursul zilei. Oferiți recompense mici, cum ar fi abțibilduri sau timp suplimentar de joacă, pentru a-i motiva. Atenție, însă, să nu exagerați cu cantitățile! Această strategie se poate rezuma la un mic joculeț, dar nici nu trebuie să exagerăm cu consumul de apă.

Citește și Câtă apă trebuie să bea un copil de 1-3 ani

Aplicații pentru hidratare

Există numeroase aplicații care ajută la urmărirea consumului de apă și oferă recompense virtuale pentru atingerea obiectivelor zilnice. Implicați copiii în utilizarea acestor aplicații pentru a-i motiva să bea mai multă apă.

4. Educarea copiilor despre importanța apei

Discuții și povestiri
Explicați-le copiilor, într-un mod simplu și accesibil, de ce este important să bea apă. Puteți folosi povestiri sau desene animate educative pentru a le arăta cum apa ajută la menținerea energiei, la sănătatea pielii și la buna funcționare a organelor.

Experimente simple

Faceți mici experimente acasă pentru a demonstra importanța apei. De exemplu, arătați-le cum o plantă se ofilește fără apă și cum își revine după ce este udată.

5. Evitați alternativele nesănătoase

Reduceți consumul de sucuri și băuturi îndulcite
Sucurile și băuturile îndulcite pot fi atractive pentru copii, dar încercați să limitați accesul la acestea. Explicați-le că apa este cea mai bună opțiune pentru hidratare și sănătate.

Oferiți apă înainte de alte băuturi

Dacă cel mic dorește un suc, oferiți-i mai întâi un pahar de apă. Acest lucru poate reduce cantitatea de suc pe care o va consuma ulterior.

6. Asigurați accesul facil la apă

Păstrați apa la îndemână
Asigurați-vă că există întotdeauna o sticlă de apă la îndemâna copiilor, fie că sunt acasă, la școală sau în mașină.

Creați un colț de hidratare
Amenajați un loc în casă unde să aveți la dispoziție apă și pahare, astfel încât copiii să poată bea apă ori de câte ori le este sete.
bunăstarea lor pe termen lung. Rețineți că fiecare copil este unic și poate răspunde diferit la diverse metode, așa că fiți flexibili și adaptați-vă abordarea în funcție de nevoile și preferințele copilului dumneavoastră.

Citește și Alăptarea bebeluşilor pe timp de caniculă
 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
  Trimite un comentariu
  Sunt tătic necenzurat
  Abonează-te la newsletter

  adevarul.ro

  click.ro

  Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!