Sari la conținut

5 lucruri pe care le poți face pentru a-ți trata problemele cu infertilitatea, în timpul pandemiei

Pandemia de COVID-19 a determinat multe persoane să-și schimbe planurile de fertilitate, pentru a-și întemeia o familie.

Dacă până acum ai încercat să rămâi însărcinată sau erai pe punctul de a începe un tratament de fertilitate înainte de pandemia de coronavirus, cu siguranță te simți devastată fiindcă ai fost nevoită să iei o pauză din încercarea de a deveni mămică.

Un nou sondaj relizat de Modern Fertility și SoFi a descoperit că aproape o treime dintre oameni și-au schimbat planurile de fertilitate din cauza crizei de COVID-19, în timp de 61% au declarat că se simt îngrijorați și anxioși cu privire la fertilitate și planificarea pentru întemeierea unei familii, din cauza pandemiei.

► Citește și: Bebe se lasă așteptat? Ce analize trebuie să facă partenerul

Cu multe clinici de fertilitate care își suspendă tratamentele în acest moment, nu-i de mirare că persoanele care încearcă să devină părinți se simt frustrați și nervoși din cauză că nu știu cu exactitate cu cât se poate prelungi perioada în care ei ar fi putut să aibă deja un bebeluș.

Pandemia a creat o mulțime de perturbări în viața noastră, spune Natalie Burger, endocrinolog de reproducere certificat la Texas Fertility Center din Austin, Texas. Cu toate acestea, este, de asemenea, un moment important pentru a prelua controlul asupra a ceea ce putem face pentru a optimiza calea către sarcină.

► Citește și: Pentru tine, femeie care simți că te străduiești în zadar să devii mamă…

Ce trebuie să faci, în această perioadă, pentru a te concentra asupra fertilității tale?

Fă-ți programare online

Multe clinici oferă în prezent consultații și întâlniri virtuale. În timpul unei consultații online, se va parcurge istoricul tău de sănătate și vei primi un plan personalizat, explică Lynn Westphal, ofițer medical.

Caută clinici de fertilitate

Dacă intenționezi să mergi la o clinică de fertilitate, folosește această perioadă pentru a strânge informații despre clinicile la care ai vrea să ajungi.

Dacă nu ai vreo recomandare de la cineva cunoscut sau de la medicul tău ginecolog, resursele online te pot ghida.

► Citește și: Când inima lui e ruptă, iar tu nu mai poți face nimic

În funcție de vârsta, profilul sănătății și planurile de familie, este posibil să fi discutat deja despre înghețarea ouălor sau a embrionilor, în timpul programului tău de sănătate. Dacă ai făcut deja acest lucru, dr. Westphal sfătuiește pacineții să analizeze afiliațiile clinicii.

Vezi dacă sunt membri SART (Society for Assisted Reproductive Technology), o organizație care stabilește standarde pentru tratamentele de fertilitate, adaugă Westphal.

Adună informațiile de bază

  • Fă un test de ovulație
  • Fă un test de fertilitate
  • Verifică ce vaccinuri ai făcut
  • Află istoricul sănătății familiei tale
  • Ia în considerare screeningul genetic

Verifică-ți finanțele și asigurarea

Ia legătura cu clinica unde ai asigurare medicală pentru a afla ce suportă clinica în ceea ce privește îngrijirea prenatală.
Trebuie să cunoști exact costurile estimate, în avans, pentru a-ți planifica un buget.

Ai grijă de sănătatea ta generală

Cel mai bun mod pentru a te pregăti să rămâi însărcinată este să iei vitamine prenatale și să te concentrezi asupra sănătății tale generale, spune dr. Westphal.

► Citește și: De-asta ar trebui să încetați să întrebați: Un copil când faceți?

Acest lucru înseamnă să te asiguri că faci mișcare cel puțin 30 de minute pe zi și că ai o dietă echilibrată cu multe fibre, fructe și legume proaspete, cereale integrale și proteine.

Nu uita, de asemenea, de meditație. Meditația îți permite să accepți circumstanțele vieții, cum ar fi criza de COVID-19, recomandă Jane Frederick, director medical la HRC Fertility din Orange County, California.

Concentrează-te pe momentul prezent. Folosește aplicații de relaxare pentru a reduce anxietatea și tensiunea și pentru a îmbunătăți somnul, adaugă ea.

Sursa

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
  • Daria-Ioana

    Daca va doriti un copil va sfatuiesc sa mergeti in Kyiv, Ucraina la Biotexcom si totul se rezolva; au foarte multe metode - FIV, -ICSI - Donare de ovocite, mitocondrii donate - Programe cu mama surogat ETC.
    In Romania nu are rost pentru ca nu avem inca medici pregatiti pentru asa ceva si nu exista aparatura pentru asta. Astfel de nivel al serviciilor nu am gasit in Romania si chiar in Europa

Trimite un comentariu
Sunt tătic necenzurat
Abonează-te la newsletter

adevarul.ro

click.ro
..

Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!