Sari la conținut

Fertilitatea masculina

Barbatii sunt foarte sensibili cand este vorba despre fertilitate. Singura alternativa pe care o accepta este aceea ca "nu este vina lor".  Pe de alta parte este foarte important pentru barbati sa poata sa aiba un mostenitor atunci cand vor acest lucru. Asa ca, domnilor, sa discutam despre fertilitatea masculina! Despre fertilitatea feminina vorbeste toata lumea, despre fertilitatea masculina exista doar legende. Le luam pe rand, ca sa vedem care sunt mituri si care sunt adevaruri.

Laptop-ul te poate lasa fara mostenitori. Absolut adevarat!

Caldura generata timp de o ora de laptop este de ajuns pentru a creste cu trei grade temperatura din zona genitala. Temeperatura crescuta este unul din factorii care pot afecta temporat sau pe termen lung capacitatea de procreere a barbatilor. Aceleasi riscuri le au si barbatii care satu foarte mult timp asezati. Soferii, cei care lucreaza mult pe scaun. Un sfat: barbatii trebuie sa uite de placerile pe care le produce scaunul incalzit al masinii. Nu-i voie!

Daca am facut un copil, inseamna ca pot face o mie! Fals! Foarte fals!

Fertilitatea masculina variaza mult mai rapid, comparativ cu fertilitatea feminina. Infertilitatea poate aparea pe parcurs. Dupa ce aud pe lume un copil femeile sunt foarte fertile in urmatorii doi ani, dar nu acelasi lucru se poate spune si despre barbati. Venirea pe lume a primului bebelus nu este o garantie ca o s amai urmeze si altii.

Grasimea scade fertilitatea. Adevarat!

Exesul ponderal este insotit de scaderea fertilitatii. Chestiunea este independenta de varsta. barbatii cu burta sunt mult mai putin fertili decat cei atletici, indiferent daca au 20 sau 60 de ani! Si in cazul femeilor situatie este aproape identica. Obezitatea este cel mai mare dusman al fertilitatii. Excesul de grasime afecteaza productia unui hormon care are un rol esential in reproducere. Pentru a nu avea probleme din cauza greutatii, tinteste catre un index de masa corporala situat intre 18,5 si 25. Si scapa de burta!

     

Pozitia conteaza. Fals!
Nu exista nicio dovada care sa ateste faptul ca pozitia sexuala are vreo legatura cu fertilitatea. Si inca ceva. Abstinenta la barbati nu face bine fertilitatii, caci scade calitatea spermei, scrie menshealth.co.uk.

Soia scade fertilitatea masculina. Adevarat!

Desi este un aliment foarte sanatos, soia poate afecta calitatea spermei. Soia creste fertilitatea feminina si o scade pe cea masculina tocmai datorita unui compus care exista in soia si care este asemanator, ca structura cu estrogenul feminin. Suplimentele de zinc si o dieta echilibrata, chiar daca esti mare consumator de soia atenueaza problema.

Citeste si
Cura de slabire creste fertilitatea
Alimentatia, solutie impotriva infertilitatii
Vrei copii? Nu-l lasa cu laptopul in poala

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
  Trimite un comentariu
  Sunt tătic necenzurat
  Abonează-te la newsletter

  Caloria.ro
  ..

  Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!