Sari la conținut

30 de lucruri despre ingrijirea bebelusilor

Ingrijirea bebelusilor este un domeniu foarte vast si probabil ca deja ai inceput sa te informezi ca sa stii cum sa ai mai bine grija de puiul tau. Venim in ajutorul tau cu 30 de idei.

Pe unele este posibil sa le fi auzit pana acum si in acest fel iti intiparesti in minte informatia deja existenta. Altele este posibil sa iti fie noi si te sfatuim sa urmezi linkurile din articol pentru a citi mai multa informatie. Dar, mai ales, tine minte: singura reteta universala in a-ti ingriji bine copilul este sa fii atenta la nevoile pe care ti le transmite chiar el.

 

Acestea fiind spuse, sa incepem:

1. Instinctul de mama chiar exista. Si el te va ajuta sa intelegi ce vrea bebele dintr-o fluturare de gene. Dar asta dupa o perioada de acomodare, in care stati in permanenta impreuna.

2. In primele 2 luni bebelusul nu va reusi sa isi tina capul singur, asa ca vei avea in permanenta ambele maini ocupate.

3. Atat mama cat si bebele trebuie sa se obisnuiasca cu alaptarea. Nu renunta din prima, chiar daca pare mai dificil.

4. Cel mai mult bebelusului ii va placea sa doarma pe pieptul tau.

5. Bebelusii mai mici de 2-3 saptamani plang rareori.

6. Bebelusul iti sesizeaza starea de spirit. Daca esti nervoasa va deveni si el nervos.

7. Chiar daca nu iti raspunde, bebelusului ii place foarte mult cand ii vorbesti. Asa ca povesteste-i in permanenta ce faceti. Acest lucru il va linisti.

8. Puteti calatori cu un bebelus mic. Daca tu esti alaturi, alte lucruri nu prea il intereseaza.

9. Bebelusii pot sa fie scosi afara la cateva zile de la nastere, dar sa nu ploua sau sa fie vant. El trebuie imbracat cu un strat mai gros decat tine.

10. Alege haine care se imbraca si dezbraca usor. Mai ales in partea de jos, pentru ca trebuie schimbat de foarte multe ori pe zi si acest lucru nu prea ii va placea.

11. Incearca sa gasesti un pediatru care sa iti dea si consultatii telefonice. Este dificil sa te deplasezi cu un bebe mic de cate ori ai tu o neliniste.

12. Daca alaptezi iti va fi foame in permanenta. Si va trebui sa bei multa apa.

13. Nu lua medicamente fara acordul medicului in timpul alaptarii.

14. Bebelusii dorm mult, dar atunci cand sunt treji iti cer in permanenta atentia. Rareori vei putea face altceva chiar si cateva minute fara sa protesteze.

15. Cel mai dificil lucru in primele luni dupa nastere este oboseala. Sa fii trezit la fiecare doua ore, uneori chiar si mai des nu este un lucru usor de suportat.

16. Bebelusii par sa se screama, sa sughita, sa se inece, sa se miste necoordonat in permanenta. Asta nu inseamna insa ca ii doare ceva.

17. Bebelusii nu accepta usor prezenta unui strain. Mai ales dupa ce devin constienti de ce se intampla in jur.

18. Un bebelus obisnuit cu zgomotele nu se va trezi asa de usor. Asa ca nu te stresa daca scartaie parchetul pentru ca merge cineva prin camera.

19. Bebelusii nu au nevoie de jucarii, doar de tine.

20. Bebelusilor le place masajul si le place sa inoate. Le poti oferi asemenea experiente si acasa, daca nu vrei sa mergi la un centru specializat.

21. Nu te invinui excesiv, oricat ti-ar veni. Repara greseala si mergi mai departe. Cum sa fii cel mai bun parinte pentru copilul tau se invata in timp.

22. Relatiile in familie nu sunt intotdeauna armonioase, dar nu lua decizii in pripa. Dupa varsta de 2 ani lcrurile devin mai usoare.

23. Nu apleca urechea catre cei care incearca sa te invinuiasca pentru ca dai sau nu lapte praf, dormi sau nu in pat cu bebe, il scoti sau nu afara in carut, il linistesti rapid sau nu cand plange etc. 

24. Mergeti ca controale medicale regulate, chiar daca nu aveti nimic. Asta te va face si pe tine sa te simti mai linistita.

25. Lasa-l pe bebe sa se obisnuiasca si cu alti membri ai familiei: tata, bunici, matusi. Nu ii critica excesiv pentru ca ei procedeaza diferit. Daca bebele pare multumit inseamna ca totul este in regula.

26. Bebelusii sunt nervosi mai ales seara si ajung sa planga mult. Nu te stresa, este modul lor de a se descarca. Ramai calma si fii alaturi de el, chiar daca dureaza o ora pana se linisteste.

27. Ficare copil este diferit si comparatiile nu sunt de niciun ajutor. Pana la urma nu conteaza la ce luna a reusit sa stea singur in fundulet.

28. Pana aproape de 6 luni bebelusii nu se imbolnavesc, sunt inca aparati de imunitatea mamei. Daca observi ceva ce ti se pare suspect vorbeste imediat cu pediatrul.

29. Nu te incarca cu prea multe griji. Bebele te vrea in permanenta si daca nu este ceva ce arde ii poti face aceasta placere. Perioada aceasta trece, nu este pentru totdeauna.

30. Asculta-ti bebelusul. El te va invata un nou mod de a iubi, total.

 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
  • stefania

    Eu am folosit produsele natural de la Aubrey Organics, de cand s-a nascut ingerasul meu si pana acuma si nu am avut nici o problema. Noi am folosit samponul natural, lotiunea de corp naturala si sapunul natural. Acuma la urmatoarea comanda vreau sa cumpar si lotiunea naturala de plaja, pt ca vine concediu happy. Recomand cu mare incredere produsele.

Trimite un comentariu
Sunt tătic necenzurat
Abonează-te la newsletter

adevarul.ro

click.ro
..

Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!