Sari la conținut

Cele mai mari greșeli pe care le fac proaspetele mămici, conform experților

Majoritatea proaspetelor mămici se confruntă cu stres în primele săptămâni de viață ale bebelușului. Deși există o mulțime de noi provocări, cu răbdare și calm lucrurile pot fi ușor de gestionat.

Pentru a veni în ajutorul mămicilor de bebeluși, Jen Glazer, specialist în sarcină și îngrijire a bebelușilor, precum și fondatorul Confident Mama, îți prezintă cele mai mari greșeli pe care le fac proaspeții părinți. Iată care sunt acestea:

Părinții se simt obligați de a primi vizitatorii care vor să vadă bebelușul

Ca proaspătă mămică, ai dreptul să nu primești vizitatori. Trebuie să-ți asculți corpul și bebelușul. Dacă vrei să-ți umpli casa de prieteni, atunci fă asta, dar dacă nu, nu ești obligată să primești pe nimeni în vizită.

Ții cont de toate sfaturile primite

Este foarte ușor să devii copleșită atunci când toată lumea are o părere despre cum ar trebui să-ți crești bebelușul. Tu ești singura care decide cum vrei să faci asta și ține strict de tine dacă vrei să iei sau nu în considerare sfaturile oamenilor din jur.

Pui presiune pe alăptare

Un bebeluș sănătos, pe termen lung, este un bebeluș care a fost alăptat exclusiv, cel puțin în primele 6 luni de viață, însă dacă nu a fost alăptat și a primit lapte formulă, asta nu înseamnă că bebelușul este nesănătos. Alege o modalitate de a hrăni bebelușul care să ți se potrivească.

Nu-ți iei timpul necesar pentru recuperare mentală și fizică

Proaspetele mămici au trecut printr-o schimbare uriașă și este vital să-și acorde timp pentru a se recupera. Sănătatea mentală a mamei este adesea trecută cu vederea, însă ea este extrem de importantă. Corpul unei mame a trecut prin ceva uimitor, dar în același timp și foarte traumatizant. De aceea, ea are nevoie de recuperare, indiferent dacă a născut vaginal sau prin cezariană.

Nu ceri ajutor și nici nu accepți ajutor

Cere ajutor când ai nevoie și primește ajutoul celorlalți atunci când ți se oferă, chiar dacă este vorba despre lucruri mărunte precum timp pentru a face duș sau pentru a pregăti masa.

► Citește și: Ai nevoie de o pauză, mamă, pentru a nu-ți pune viața pe pauză permanentă

Cumperi prea multe lucruri nefolositoare pentru bebeluș

Nu a nevoie chiar de toate gadgeturile. Un nou-născut are nevoie de hăinuțe, mâncare, scutecel, un loc în care să doarmă și multă dragoste și afecțiune din partea ta.

Ai așteptări nerealiste

Este foarte important să știi ce-ți dorești și să înțelegi că un bebeluș îți poate schimba viața în totalitate.

► Citește și: Devii o altă persoană după ce naști? Iată ce ne spune știința

Te compari cu celelalte mame de pe rețelele de socializare

Oamenii postează cele mai bune poze făcute în cele mai bune momente ale lor. Este foarte important să conștientizăm asta. Așa că, data viitoare când vei vedea poze cu mămici care par a fi scoase din cutie, gândește-te de două ori înainte cât este ficțiune și cât este realitate.

Sursa

Sursa foto

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!