Sari la conținut

Fiul lui Elon Musk: probabil cel mai bizar nume de copil, din istorie

Grimes, cântăreața pop și partenera fondatorului Tesla și SpaceX, Elon Musk, a născut un băiețel, iar numele copilului este cel puțin neobișnuit. Cuplul și-a numit fiul după un avion CIA.

Musk a spus pe Twitter că el și iubita lui i-au dat nou-născutului lor numele X Æ A-12, un nume greu de pronunțat și dificil de descifrat.

Musk a răspuns la tweet-ul lui Grimes și a lămurit că aeronava lor favorită este SR-71 Blackbird, al cărui predecesor a fost avionul spion A-12 al CIA.

La mijlocul anilor ’50, CIA a început să se uite la un succesor al avionului spion U-2, deoarece dorea un avion dificil de detectat, care să poată zbura la atitudini mari cu viteză incredibilă.

► Citește și: Ce îţi trece prin cap când alegi numele copilului

A-12 a fost al 12-lea avion într-o serie de proiecte sub numele de cod Archangel dezvoltat de legenda ingineriei aviației Clarence "Kelly" Johnson și Lockheed Martin’s Skunk Works care a câștigat în final un contract CIA pentru Project Oxcart în 1959.

Primul avion Stealth al Americii a fost declarat complet operațional în 1965, potrivit CIA. S-ar putea zbura cu viteze care depășesc 2.200 mph.

Prima și singura operațiune de recunoaștere a aeronavei a avut loc între 1967 și 1968, timp în care a zburat peste Asia de Est, în 29 de misiuni, desfășurând supravegherea activităților militare din Vietnam.

► Citește și: Cum alegi numele copilului tau

A-12, care a fost proiectat în timpul Războiului Rece, nu a efectuat niciodată operațiuni asupra Uniunii Sovietice sau a statelor sale de satelit așa cum se intenționa inițial.

A-12 a fost înlocuit în cele din urmă de Blackbird SR-71 cu două scaune Air Force, o aeronavă proiectată de Lockheed, care a construit multe dintre descoperirile inginerești ale predecesorului său.

► Citește și: Nume de copii interzise în anumite ţări. De ce nu au voie părinții să-i boteze astfel pe cei mici

Sursa


 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
  • ion

    săracul plod... mai nașpa va fi când va ajunge la școală și va trebui să explice colegilor că tac'su, mare sculă pe basculă acu vreo 10 ani, între timp locuitor în parc de RV, l-a făcut la pariu și i-a pus nume după literele dintr-o pungă de marijuana poștălită cu nevastă-sa...

Trimite un comentariu
Sunt tătic necenzurat
Abonează-te la newsletter

adevarul.ro

click.ro
..

Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!