Sari la conținut

Te pregătești să devii mămică pentru a doua oară? 6 lucruri pe care trebuie să le știi

În timpul sarcinii, uterul trebuie să se extindă de aproape 500 de ori față dimensiunea sa normală  și apoi să revină la forma sa inițială.

Chiar și creierul trece prin modificări, deoarece multe femei raportează tulburări de memorie și confuzie în timpul sarcinii. Dar chiar și așa, multe mămici aleg să nască de două, chiar de trei ori.

Iată 6 lucruri pe care trebuie să le știi, dacă urmează să devii mămică pentru a doua oară:

A doua sarcină te poate obosi mai mult

La prima sarcină te simțeai mai energică, nu-i așa? Dar, în cea de-a doua sarcină, îl ai în grijă și pe copilul mai mare, așa că nu o să mai ai suficient timp liber ca înainte. În plus, corpul tău este plin de progesteron, un hormon care îți pregătește corpul pentru toate modificările fizice ale nașterii. Efectul secundar al acestui hormon este oboseala, deci este posibil să simți să te simți mai epuizată la cea de-a doua sarcină.

► Citește și: 6 lucruri ciudate care se întâmplă cu vaginul tău, în timpul sarcinii

Vei simți mai devreme mișcările bebelușului în burtică

Primele mișcări ale bebelușului le poți simți între săptămâna 16-25, la prima sarcină. În cea de-a doua sarcină, poți simți mișcările bebelușului încă din  săptămâna 13.

Grețurile de dimineață pot lipsi la cea de-a doua sarcină sau, din contră, pot fi mult mai puternice decât la prima sarcină

Pentru unele femei însărcinate a doua oară, grețurile de dimineață nu-și fac apariția în sarcină. Pentru alte viitoare mămici, grețurile de dimineață de la cea de-a doua sarcină sunt mult mai intense decât cele de la prima sarcină.

► Citește și: Auzi prea multe sfaturi legate de sarcină? Iată cum să supraviețuiești părerilor enervante

Sensibilitatea sânilor poate fi redusă sau absentă

De obicei, prima sarcină vine cu o durere de sâni foarte mare, dar pentru multe femei, a doua sarcină nu aduce o astfel de sensibilitate extremă a sânilor. De asemenea, dimensiunea sânilor nu se modifică atât de mult a doua oară.

► Citește și: Prin ce transformări trece creierul femeii, în timpul sarcinii

Contracțiile postpartum ar putea fi mai intense și mai dureroase

Odată ce ai născut, uterul trebuie să lucreze din greu pentru a reveni la dimensiunea inițială. Și pe măsură ce se contractă, tu de fapt simți contracțiile post-partum. Acestea devin mai severe începând cu cea de-a doua sarcină. De fapt, le poți simți mai intens în timp ce alăptezi.

► Citește și: 10 cele mai ciudate mituri despre sarcină

A doua sarcină îți poate da dureri de spate mai mari

Unul dintre hormonii produși de corpul tău în timpul sarcinii este relaxina. Sarcina lui este de a-ți pregăti corpul pentru a naște, relaxându-ți mușchii și articulațiile. În cea de-a doua sarcină este posibil ca durerea de spate să se înrăutățească.

► Citește și: 8 lucruri importante și practice de făcut, înainte de al doilea bebeluș

Sursa
 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!