Sari la conținut

7 lucruri pe care le pierzi în divorț, în afară de partener

Când mi-am dat seama pentru prima dată că mariajul meu s-a terminat, m-am gândit cum va fi viața fără soțul meu. Cum este să dormi singur în pat? Să nu mai ai pe cineva căruia să-i delegi sarcini pe care să le facă.

M-am gândit la divorț și la pierderea partenerului și mă întrebam cum va funcționa casa noastră cu o singură persoană. Dar mi-a luat ceva timp să realizez că în divorț pierzi mai mult decât soțul/ soția.

► Citește și: Cel mai greu de scris articol. Despre separare și divorț

Îți pierzi prietenii

Oamenii întotdeauna vor alege de partea cui să fie. Fie că o fac intenționat sau nu, par să simtă nevoia de a face alianțe. Mulți dintre prietenii fostului meu soț au fost câștigați în timpul căsătoriei noastre, ceea ce mi-a fost destul de greu pentru că oamenii aceștia erau și prietenii mei. Am pierdut o mulțime de prieteni, ceea ce a însemnat că am pierdut o parte din susținerea de care aveam nevoie.

Îți pierzi încrederea

Nimic nu te face să te îndoiești de abilitatea ta de ființă umană ca și atunci când te întrebi dacă nu cumva ai luat decizia catastrofală de a te căsători cu persoana greșită.
Dacă divorțul tău este unul dificil, așa cum a fost și al meu, începe încet-încet să-ți scadă stima de sine, în timp ce te întrebi cum ai putut sta lângă un bărbat așa ca soțul tău. Îți pare rău că nu ai văzut mai din timp cine este el cu adevărat. Îți pui la îndoială judecata, capacitatea de a merge mai departe și dacă vei găsi pe altcineva, vei face din nou aceleași greșeli.

► Citește și: Cele mai frecvente greșeli pe care părinții le fac după divorț, afectând viața copiilor

Îți pierzi familia

Fostul meu soț și cu mine am fost împreună timp de 12 ani. Familia lui a devenit parte a familiei mele. Și dacă am avut sau nu o relație grozavă, ei erau încă din familie. Și se comporta ca și cum ar fi din familie în prezența copiilor mei. Dar în timpul divorțului (și chiar după), relațiile s-au schimbat atât de drastic. Nu vei mai putea avea încredere în ei sau să te bazezi pe ei. Simți că te judecă. Și știi că sunt de partea lui, sunt familia lui, prin sânge.

► Citește și: Nu există divorț fericit și nici copil care să treacă peste

Îți pierzi din timpul petrecut cu copiii

Va trebui să vă împărțiți vacanțele și zilele de naștere. Împărtășește zile speciale pe tot parcursul anului sau petrece-le într-o liniște incomodă cu fostul tău soț, dar nu îți dai seama cât de mult se adaugă timpul respectiv și cât de mult va durea până se va întâmpla. Și nu devine mai ușor. În momentul în care copiii pleacă, îți este dor. Și în momentul în care ajung acasă, ești deja îngrijorată de data viitoare când vor pleca din nou.

Îți pierzi din lucruri

Îți pierzi canapeaua preferată sau cele mai bune prosoape. Îți pierzi casa când ești forțată să o vinzi și împarți lucrurile la doi. Îți pierzi limita de credit deoarece nu mai este o entitate partajată. Mașina, farfuriile, blenderul, pierzi MULT DE TOT. Și nu te gândești la asta la început, dar reconstruirea unei vieți poate fi grea și costisitoare de făcut.

Ceea ce înseamnă că pierzi bani

Între împărțirea finanțelor și a activelor, cheltui de asemenea mulți bani pentru avocați, mediatori, babysitter pentru a te ajuta să treci prin toate. Cheltuiești atâția bani pentru divorț, încât ideea de a divorța din nou înseamnă că nu vei accepta niciodată o altă propunere, deoarece nu poți risca lovitura financiară pe care o trimite prin conturi.

► Citește și: "Există pentru tot restul vieții?"

Îți pierzi animalele de companie

Poate că tu ești cea care le păstrează, dar în divorț animalele de companie nu pot trăi în două locuri simultan, astfel încât unul dintre voi va fi obligat să-și piardă tovărășia prietenului său zilnic. În divorțul meu, eram atât de îngrijorată de copiii mei și ce s-ar întâmpla cu ei, încât nici măcar nu m-am gândit la animalele mele până când divorțul meu era aproape finalizat. Nu a fost un element care a apărut în discuțiile noastre cu avocații noștri și, dacă mă întrebi, nu este corect. Animalul meu de companie a rămas cu mine, dar nu este la fel. A pierdut și el pe cineva.

Divorțul este greu. Îți dă lumea cu susul în jos și te obligă să te regăsești după ani în care ai crezut că asta era viața ta pentru totdeauna.

Sursa
 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!