Sari la conținut

8 adevăruri întunecate despre părințeală, pe care trebuie să le admitem

Mulți oameni își doresc să devină părinți, însă odată ce au proprii copii, le trec prin minte gânduri pe care nu vor să le împărtășească cu nimeni, niciodată.

A deveni părinte înseamnă să fii responsabil. S-ar putea să fii nevoită să accepți schimbările inevitabile ce au loc în viața ta. Hai să recunoaștem!

Câteodată părinții regretă că viața lor s-a schimbat în totalitate, dar asta nu afectează cu nimic iubirea pentru copilul lor.

Iată adevărurile întunecate despre părințeală:

Odată ce ai devenit părinte, visurile tale încep să dispară

S-ar putea să ai visuri pe care le-ai lăsat deoparte, după ce ai devenit mamă. Ai crezut că vei reveni la ele și ți le vei îndeplini.
Destinația unei vacanțe de vis, zilele de liniște și pace, fără griji, fără tantrumurile copilului, o a doua lună de miere și multe altele – totul pare să se fi întrerupt undeva.

Hobby-urile tale sunt antichizate

Pictura pe care ai început-o cu ceva timp în urmă nu ai mai reușit să o mai termini. Copiii devin astfel punctul central al vieții tale, încât orice altă pasiune devine aprope imposibil de realizat.

Citește și: Ei bine, copile, lasă-mă să-ți spun ce sunt tristețea, fericirea, violența, furia, că-n lumea asta de toate tu vei da

Vei vedea asemănările dintre tine și părinții tăi

Nu face acest lucru sau Nu asta așteptam să aud de la tine – sunt replici care îți sună cunoscut, nu? Aceste propoziții le-ai auzit și tu în copilăria ta, iar acum le transmiți mai departe copiilor tăi. O să-ți aduci aminte ce gafe ai făcut când tu erai de vârsta copiilor tăi, dar vei putea observa greșelile pe care le-au făcut părinții tăi când te-au crescut pe tine și le poți evita în creșterea și educarea copilului tău. 

Te confrunți cu mustrarea copiilor

Când copilul tău depășește stadiul de creștere și devine mai mare, s-ar putea să înceapă să-ți facă mici observații. Este posibil să inițieze mici certuri și contradicții chiar și de la cele mai minore lucruri.

Citește și: De ziua ta, copilul meu...

Te vei simți ca un eșec atunci când îți consolezi copiii

Cu șiruri de lacrimi în obraji, vei ajunge să-ți suni mama să-i ceri ajutorul în ceea ce privește consolarea copilului tău.

Mânia de neiertat

S-ar putea să te enervezi foarte ușor la lucrurile iraționale pe care le fac micuții tăi. Desigur, mai târziu vei regreta că ai țipat la ei.

Nu vei fi niciodată imună la alegerile pe care le fac copiii tăi

Așteptările prichindeilor tăi te pot răni uneori. Ei vor reflecta defectele din tine, în afara defectelor lor. Vei intra în panică când te vei gândi la cum vor fi copiii tăi în viitor. Vei fi nerăbdătoare la fiecare examen pe care îl au, anxioasă de alegerile pe care le vor face și vei fi rănită dacă își vor dezvolta alte ideologii și principii decât cele pe care i le arăți tu.

Citește și: 12 greșeli ale părinților, care pot afecta evoluția copiilor ca și adulți

Copiii nu sunt atât de nevinovați precum par

Ei sunt mai deștepți decât crezi! Probabil că tu nu ai fost așa când erai de vârsta lor. Generațiile continuă să evolueze într-un ritm foarte rapid.

Sursa

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!