Sari la conținut

Cum să ai grijă de tine, după divorț

Despărțirile sunt dificile pentru toată lumea, atât pentru adulți, cât și pentru copii. Divorțul este un eveniment stresant și implică renunțarea a multor obiceiurilor de familie care creau rutina zilnică. Prin urmare, pentru a putea avea grijă de familia ta, trebuie mai întâi să ai grijă de tine.

Dacă nu poți avea grijă de tine după un divorț, nu vei putea să ai grijă de copiii tăi și, în acest caz, trebuie să ceri ajutor profesional.

Când te confrunți cu schimbări atât de majore în viața ta, cum ar fi divorțul, ies la iveală problemele de ordin emoțional. Așadar, ai nevoie mai mult ca niciodată să ai grijă de persoana ta.

► Citește și: Greul copilului cu părinți divorțați, cel mai greu de dus greu

Cum poți face acest lucru?

Încearcă să faci lucruri noi

Profită de ocazie pentru a face activități pe care, probabil, ți-ai dorit să le fi făcut de mult timp. Nu mai amâna, acum este momentul tău. Poate un curs de dans, o vacanță, cursuri de gătit sau o activitate sportivă.

Fă-ți timp pentru a te răsfăța

Este timp să te răsfeți puțin! Cumpără-ți o rochie care te face să te simți frumoasă, mergi la masaj, fă-ți manichiura și cumpără-ți crema aia de fața care ți se părea înainte atât de scumpă.

► Citește și: 7 lucruri pe care le pierzi în divorț, în afară de partener

Începe proiecte noi

Începe un proiect care îți crează entuziasm sau continuă proiectul pe care îl ai deja în derulare.

Menține o relație bazată pe respect cu tatăl copiilor tăi

Respectul este o valoare de care toți ar trebui să ținem cont. În cazul unui divorț, oricât de dificil ar fi procesul, este important să eviți orice conflict cu fostul tău soț.

► Citește și: Cel mai greu de scris articol. Despre separare și divorț

Uită de ranchiună

Gândește-te la copiii tăi și amintește-ți că și ei suferă. Și, în cele din urmă, resentimentele nu ajută pe nimeni. Dacă vrei ca micuții tăi să se bucure de ambii părinți, este important să vă respectați unul pe celălalt și să nu vă purtați ranchiună.

► Citește și: Copilul nu vine să salveze relația. Dimpotrivă! Iată de ce

Ia-ți o pauză de fiecare dată când ai nevoie

Când simți că emoțiile te copleșesc și nu te simți bine, nu lua decizii importante. După o despărțire, nu este o idee bună să iei decizii pripite pe care le-ai putea regreta mai târziu, cum ar fi mutarea în alt oraș.

► Citește și: Nu există divorț fericit și nici copil care să treacă peste

Creează-ți rutine noi

După divorț, rutinele se schimbă drastic, dar îți poți crea rutine noi alături de copiii tăi. Acest lucru îți va oferi sentimentul de normalitate și bunăstare.

 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!