Sari la conținut

De ce copiii japonezi nu fac tantrumuri?

Deși e greu de crezut, copiii japonezi nu fac tantrumuri. În cultura japoneză, este esențial ca mama să petreacă timp cu copilul ei, iar acesta este unul dintre motivele pentru care cei mici nu fac crize de furie. Din copilărie până la maturitate, japonezii sunt oameni calmi, respectuoși și afectuoși.

Japonezii au un mare control asupra emoțiilor lor, chiar și în momente grele, precum tragediile. Ceea ce este cu adevărat surprinzător este modul în care copiii se comportă atât de bine acasă și la școală.

Motivele pentru care copiii japonezi nu fac tantrumuri

Parentingul japonez este diferit de cel din Occident. Iată de ce:

Relațiile dintre generații se bazează pe respect

Copiii și adolescenții sunt afectuoși și empatici față de persoanele în vârstă. La rândul lor, adulții sunt, de asemenea, foarte răbdători și afectuoși cu copiii și tinerii, deoarece sunt conștienți că se află într-un stadiu de învățare. Aceste relații dintre generații oferă calmul și respectul de care are nevoie copilul pentru a fi o persoană mai bună.

► Citește și: 5 modalități de a face față tantrumurilor copilului, în public

Țipetele nu fac parte din parentingul japonez

Copiii japonezi nu fac crize de furie, deoarece părinții lor își canalizează educația pe afecțiune și pe petrecerea timpului împreună. În acest fel, copiii cresc și se dezvoltă într-un mediu calm, care este propice învățării.

Copiii și părinții japonezi se înțeleg din priviri

Părinții japonezi îi educă pe copii să relaționeze cu ceilalți într-un mod respectuos, astfel încât micuții să nu facă crize de furie. Atunci când copilul are un comportament inadecvat, este suficient ca părintele să se uite la copil și acesta va înțelege că trebuie să-și corecteze comportamentul.

► Citește și: Apariția tantrumurilor la copii: Cum să fii o mamă calmă și pozitivă în 3 pași simpli

Adunările în familie se bazează pe comunicare și pe împărtășirea experiențelor

La adunările de familie în cultura japoneză se spun povești din trecut care le oferă copiilor un sentiment de identitate. Creșterea într-un mediu calm în care toată lumea se respectă și este iubită îi împiedică pe copii să nu facă crize de furie.

► Citește și: Cum am reușit să am un copil înțelegător, la nici 2 anișori. Ce cred că m-a ajutat

Fiecare membru din familiile japoneze își îndeplinește responsabilitățile

Responsabilitățile fiecărei persoane sunt bine definite în familiile japoneze. Fiecare știe ce responsabilități are și le îndeplinește. Acest lucru permite familiei să fie mereu în echilibru social.

► Citește și: Dragi oameni fără copii, nu mai judecaţi părinţii! Niciodată!
 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!