Sari la conținut

Nu vreau alt copil, vreau mai mult timp cu copiii pe care îi am deja

O, Doamne, este băiat! Iubito, este băiat! A exclamat soțul meu când s-a așezat lângă mine. Mâinile noastre tremurau în timp ce scoteam imaginile de la ecografie pentru a afla sexul celui de-al treilea copil al nostru. Zâmbetul de pe chipul soțului meu, mândria și emoțiile, toate l-au făcut să radieze de fericire. Ochii i se umpleau de lacrimi în timp ce spunea: Am crezut că o să avem încă o fată.

Un băiețel, mami, un băiețel. Numai la asta mă gândeam când stăteam în sufragerie. Emoțiile și așteptările noatre s-au concretizat – după două fetițe de 2 și 3 ani, a apărut și un băiețel.
Atunci creierul nostru a început să schimbe viteza rapid – era timpul să facem ceva cu hainele de fetițe, să văruim camera într-o nuanță potrivită pentru băiețel, aveam nevoie de timp pentru a ajunge la magazinul cu hăinuțe de copii, secțiunea băieței, haine pe care întotdeauna le-am admirat de departe.

► Citește și: Soțului meu, care a dat viață odată cu mine

Câteva luni mai târziu, cu un dulap plin de hăinuțe pentru băiețelul nostru perfect, știam adânc în inima mea că este ultimul copil pe care îl voi aduce vreodată de la maternitate. Durerile din travaliu au fost ultimele contracții pe care corpul meu le-a simțit pe măsură ce se pregătea să aducă altă viață pe lume.

Din momentul în care am deschis acel plic alb, știam că familia noastră era completă.

Știam că acest capitol al vieții noastre se apropie, dar spunând cuvintele cu voce tare, aveam nevoie de putere pentru a face față situației.

Ceea ce am realizat în sfârșit este că nu vreau mai mulți bebeluși, ci vreau mai mult timp pentru a-l petrece cu copiii pe care îi am deja.
Nu vreau să devin din nou mamă – vreau să mă întorc în timp în momentul în care am devenit mamă și am ținut-o pe fetița mea frumoasă în brațe pentru prima dată.

Nu am nicio dorință de a mângâia un alt copil în miez de noapte, vreau să mă întorc în timp la nopțile în care bebelina mea plângea din cauza colicilor, iar eu o țineam strâns în brațe și încercam să o calmez.

Nu vreau să aud un alt copil rostind primele cuvinte, dar aș da orice pentru a petrece o zi doar stând și ascultând-o pe micuța mea de doi ani, cu vocea ei dulce.

► Citește și: Fac al doilea copil când vreau. Dacă vreau

Nu vreau să alăptez alt bebeluș – vreau să mă întorc la ultima dată când mi-am alăptat bebelușul și să savurez puțin momentul, să-l țin aproape, să respir mirosul lui dulce și să ne bucurăm împreună de fiecare secundă de alăptare.

Îmi amintesc că m-am gândit la zilele lungi și grele și am simțit că am eșuat în unele situații, dar m-am gândit: Eh, copiii sunt mici, nu își vor aduce ei aminte de această zi.
Realizarea faptului că familia noastră este completă și atât de minunată.

Ținându-mi în brațe nepoatele și nepoțeii abia născuți, o să-mi amintesc cum este să ții bebeluși în brațe și cât de tare te dor mâinile, însă nimic nu se compară cu mirosul de nou-născut. Participarea la băițele bebelușilor din familie îmi va aminti întotdeauna de emoția și bucuria pe care am simțit-o atunci când făceam și eu același lucru cu puii mei.

► Citește și: Dragostea unei mame este cea mai puternică forță de pe pământ

Bebelușii au puterea de a vindeca, de a-ți da scop vieții, de a te forța să evoluezi, de a te transforma într-o versiune mai bună a ta și de a crea o bucurie pe care până acum nu ai mai simțit-o... dar știu, cu fiecare celulă din corpul meu, că un alt copil nu mă va lăsa niciodată să-mi doresc un singur lucru pe care nu-l pot aduce niciodată înapoi – mai mult timp petrecut cu micuții mei.

Sursa

Sursa foto

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!