Sari la conținut

Vacanțele și concediile de vara aceasta. Experții ne spun care sunt locurile sigure în care putem să mergem

În întreaga lume, părinții trebuie să se ghideze după regulile de sănătate publică, înainte de a lua orice decizie în ceea ce privește concediul, cât și tabere de vară pentru copii.

Întrebarea aceasta provoacă oboseală majoră tuturor părinților care trebuie să ia decizii: ce este sigur și ce nu, pentru ca familia mea să facă vara aceasta?

Iată ce spun experții despre activitățile de vara aceasta, din timpul pandemiei de COVID-19:

Este evident că această vară este una dintre cele mai ciudate veri din ultimele decenii, iar fiecare dintre noi decide ce vrea să facă, în funcție de cum se simte în siguranță.

► Citește și: Distanțarea socială: poți să mă întâlnesc cu prietenii, dacă respect distanța de 2 metri?

Dacă ești însărcinată sau ești proaspătă mămică, probabil vei dori să rămâi precaută și să nu mergi în concediu.

Pe de altă parte, dacă locuiești într-o zonă în care cazurile sunt în scădere și nimeni din familia ta nu face parte dintr-un grup de risc, s-ar putea să vrei să te întâlnești cu prietenii și cu familia extinsă.

Experții spun că nu există nicio activitate de vară care să aibă risc zero în ceea ce privește transmiterea coronavirusului.

După cum spune dr. Emily Landon, specialist epidemiologic la Spitalul de Boli Infecțioase din cadrul Universității de Medicină Chicago, alegeți întotdeauna activitățile în aer liber și evitați activitățile din interior unde sunt spații mici.

Este sigur să mergem la piscină?

Având în vedere păstrarea distanței sociale de 2 m între persoane, mersul la piscină este o activitate relativ sigură, pentru această perioadă. Vântul și lumina soarelui tind să dilueze virusul, potrivit oamenilor de știință intervievați în New York Times, iar virusul nu este probabil să se răspândească prin apă, potrivit Centrului pentru Controlul Bolilor (CDC).

► Citește și: Rafila: Coronavirus nu se ia de pe plaja si nici din apa marii

Pentru a menține această activitate cu risc redus, trebuie să păstrăm distanța între noi și ceilalți și să mergem la piscină/la plajă în intervalul de timp când nu este atât de aglomerat. Dacă trebuie să folosești o toaletă publică, poartă mască în interior și spală-te bine pe mâini.

Este sigur să închiriem o casă de vacanță cu o altă familie?

Potrivit experților, ambele familii care merg împreună în concediu trebuie să-și limiteze înainte întâlnirile cu alte persoane, pentru a fi siguri că nu au contactat virusul.

Alegerea unei case de vacanță într-o zonă cu transmisie locală scăzută este, de asemenea, esențială. În zonele de vacanță care au transmisie ridicată în comunitate cu virusul SARS-CoV-2 sau în zonele în care trebuie să mergi mult pe jos, riscul de transmitere ar putea fi destul de mare, spune Jill Weatherhead, profesor asistent de medicină și boli infecțioase la Baylor College.

Este sigur să ne cazăm la un hotel, în această perioadă?

Hotelurile sunt, prin definiție, pline de alte persoane care vin din toate părțile țării. În interiorul unui hotel trebuie să porți mască, mai ales în zonele publice cum ar fi holurile, ascensoarele, restaurantele sau piscinele interioare. Purtarea măștii și menținerea distanței în afara camerei unde ești cazată sunt, de asemenea, obligatorii.

Experții sugerează că, dacă trebuie să stai într-o cameră de hotel, alege un hotel care să fie transparent în ceea ce privește practicile de curățenie și distanțare socială.

► Citește și: Știri pozitive din familia noastră (VI)

Este sigur să mergem cu cortul?

Campingul este una dintre cele mai mari bucurii ale verii și riscul este relativ scăzut în ceea ce privește transmiterea coronavirusului. Așadar, în locurile în care zonele de campare s-au deschis, poți merge împreună cu familia.

Campingul se face, de obicei, doar cu membrii familiei, așa că este versiunea cu cel mai scăzut risc al acestei activități. Adăugarea altor variabile, cum ar fi campingul cu o altă familie sau utilizarea unor toalete comune va avea un anumit risc suplimentar de expunere.

Sursa
 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!