Vopsitul oualor in coji de ceapa
Sfanta zi de Paste o pe trecem tot timpul alaturi de parinti. De la ei am invatat sa vopsim ouale in coji de ceapa un procedeu foarte simplu si usor de realizat.
Cojile de ceapa in special ceapa rosie se aduna cu aproximativ o luna inainte de Paste. In Joia Mare cojile de ceapa se pun la fiert cu apa cat sa le acopere si putin otet. Ouale ce urmeaza a fi vopsite se spala si se sterg apoi se pun la fiert in apa in care fierb cojile de ceapa pentru aproximativ 10 minute. Cand sunt gata se scot pe un ziar sau pe servetele absorbante si se ung cu slanina sau putin ulei, pentru luciu.
Pentru a obtine oua cu "model", pe ouale spalate se aseaza o frunzulita de patrunjel, papadie,trifoi si apoi sunt introduse intr-un ciorap de nailon, legate fiecare separate si se pun la fiert.
Preparate astfel, ouale rosii sunt mult mai sanatoase si mai gustoase.
Paste Fericit tuturor!
- Tags:
- oua vopsite
- oua rosii
- paste
Articole relationate
Bolile copilăriei: rubeola, rujeola, oreion
Bolile copilariei nu sunt grave si permit imunizarea copilului. Este necesar a le recunoaste rapid si a lua masurile adecvate
Laura Cosoi a sărbătorit Paștele catolic alături de familia ei. Și în 2022, de Paște, era tot însărcinată– Galerie Foto atunci și acum
Laura Cosoi a sărbătorit ieri, 31 martie, Paștele catolic alături de soț, de cele 3 fetițe minunate și de bebelușul din burtică, pe al cărui sex încă nu ni l-a...
Nutriționistul recomandă: 8 alimente cu rol anti-inflamator, numai bune de consumat la micul dejun
Inflamația este o reacție care apare în mod natural în organism, ca primă linie de apărare. Sau, altfel spus, inflamația este răspunsul imunitar natural al corpului...
Comentarii facebook
Comentarii
Trimite un comentariu