Sari la conținut

Puseul de creștere de la 3 luni

Bebelușul tău de 3 luni parcă este din ce în ce mai activ pe zi de trece. Micuții ajunși la vârsta de 3 luni adoră să se exprime prin zâmbete, râsete și gângureli. Este și o perioadă dificilă pentru părinți, iar unele dintre mămici renunță la alăptare.

Cum facem față și la ce trebuie să ne așteptăm în această perioadă?

Puseul de la 3 luni și creșterea bebelușului

Până la 3-4 luni, greutatea micuțului tău este aproape dublă față de greutatea de la naștere. Dacă ești îngrijorată de faptul că bebelușul nu mănâncă suficient sau că nu ia suficient în greutate, discută cu medicul pediatru.

Puseul de la 3 luni și dezvoltarea abilităților motorii

În această perioadă, bebelușul începe să gesticuleze din ce în ce mai mult. Mâinile lui sunt ocupate cu jucăriile și vei observa că va încerca să apuce în mâini orice obiect colorat sau strălucitor. Dacă nu vrei să experimentezi senzația de durere, renunță la cercei, coliere și brățări când ești în preajma bebelușului.

Citește și: Cele cinci simțuri ale bebelușului tău - Cât sunt de dezvoltate

Orice lucru pe care micuțul este capabil să-l ridice va ajunge probabil în gura lui – gustul este unul dintre modurile prin care el explorează lumea. Este esențial să nu lași obiecte de dimensiuni mici în jurul copilului pentru că s-ar putea sufoca.

Puseul de la 3 luni și somnul bebelușului

Până la 3 luni, amândoi ar trebui să vă bucurați de un somn complet. După vârsta de 3 luni, micuțul ar trebui să doarmă între 7 și 8 ore la rând. Adăugând și somnul din timpul zilei, în total ar trebui să doarmă aproximativ 14 ore pe zi.

Citește și: Activități pentru bebeluși de la 0 la 3 luni

Puseul de la 3 luni și simțurile bebelușului

În primele 3 luni, copiii au dificultăți în a distinge contrastele de culori, motiv pentru care nou-născutul preferă culorile strălucitoare și obiectele alb-negru. După 3 luni, lucrurile se schimbă și pot distinge contrastele de culori. De asemenea, ei pot vedea toată camera, deși preferă să privească oamenii de aproape.

Citește și: Limbajul corpului la bebeluși: Ce încearcă puiul tău să îți comunice

În această perioadă, poți observa cum ochii bebelușului încep să-și schimbe culoarea de la o nuanță deschisă la una mai închisă.

Puseul de la 3 luni și comunicarea cu bebelușul

Micuțul începe să se descopere și să observe că oamenii din jur răspund la acțiunile lui. Când copilul tău plânge, te duci imediat la el. Când aruncă un obiect pe podea, îl ridici. Mulți bebeluși se încântă să arunce același obiect dn nou și din nou, doar pentru a-și urmări părinții în mod repetat cum ridică obiectul.

Citește și: Bebelușul la 0-3 luni. O multitudine de cuceriri

Bebelușii la această vârstă învață să comunice eficient. Se exprimă adesea prin folosirea vocalelor, cum ar fi ooo, aaa, zâmbete, râsete, etc. Vei putea observa că bebelușul tău își poate folosi chipul pentru a exprima o gamă largă de emoții, de la un zâmbet plin de fericire, la un chip încruntat, până la uimire când face ochii mari și rămâne cu gura deschisă. Puiul de 3 luni începe, de asemenea, să învețe cum să citească emoțiile din vocea ta și din expresiile tale faciale.

Sursa

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!