Sari la conținut

Banii mei sunt mult prea scumpi

”Banii ăștia sunt prea scumpi.” Asta mi-a spus bărbatul și pe moment am simțit-o ca pe un reproș. Doar că, în cei aproape zece ani de când suntem împreună, am învățat că el nu-i omul reproșurilor. Spune lucruri doar pentru a găsi soluții. Și după ce am stat puțin și m-am gândit, am realizat că, desigur, are dreptate.

Cineva mi-a spus anul trecut pe vremea asta cam același lucru, dar cu alte cuvinte: ”cu cât câștigi mai mulți bani, cu atât mai mari sunt cheltuielile necesare menținerii acelui câștig”. Și da, este foarte adevărat.

► Citeşte şi Uită-te în oglindă și-ți vei vedea copilul

Și pentru că trec printr-o perioadă a vieții în care îmi doresc foarte mult o schimbare, am zis să pun pe listă ce și cât mă costă banii ăștia deloc mulți, dar nici puțini, pe care eu îi câștig. Și arată cam așa:

• Lipsa timpului care mă costă înainte de toate multă vinovăție față de copil, față de mine. Mă costă frustrare pentru că, teoretic, copilul este de departecel mai important în viața mea. Practic, analizând cu maximă sinceritate, parcă acțiunile mele arată contrariul.

Mă costă compromisuri făcute din cauza asta. Da, puteți da cu pietre, am cumpărat jucării și brizbrizuri din vinovăție, am încercat, deși am zis că eu nu voi face niciodată asta, să compensez lipsa timpului așa.

• Mă costă sănătate.

Mănânc haotic, compulsiv,  pentru că nu am timp și pentru că am prea multe emoții ce dau năvală.
Beau prea multă cafea, dorm inadmisibil de puțin, mă costă cel puțin ficatul, după el vin multe altele.

(…)

Citeşte mai mult pe fricidemamici.ro
 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!