Sari la conținut

Mămici celebre care sunt sincere în ceea ce priveşte alăptarea

După cum ştie orice părinte, nou-născuţii trebuie să mănânce mult pentru a întreţine acele mici burtici perfect rotunde. Mămicile alăptează oriunde, în orice moment al zilei, deci putem spune că se simt ca la un loc de muncă cu normă întreagă, nu?

Iată câteva mame celebre care au fost cinstite în ceea ce priveşte alăptarea, dovedind că, hrănitul la sân al bebeluşului poate fi o perioadă frumoasă, dar şi provocatoare, pe alocuri poate chiar plictisitoare.

Hilary Duff

Când Hilary Duff a anunţat că va stopa alăptarea fiicei ei, am susţinut alegerea ei.

„Sunt mamă a doi copii. Obiectivul meu a fost să o alăptez pe fetiţa mea până la vârsta de 6 luni şi apoi să decid, dacă va vrea şi ea, bineînţeles, dacă voi continua cu alăptarea sau nu.”

Citește și: Mămici celebre care nu se sfiesc să recunoască: viața de mamă nu este perfectă

„Aveam nevoie de o pauză. Aveam pe cap stresul scurgerilor de lapte şi un bebeluş care s-a plictisit de alăptare când eu încă mai aveam lapte. Eram tristă, frustrată şi simţeam că sunt un eşec total”, scrie ea pe Instagram. Decizia de a opri alăptarea este alegerea fiecăreia şi apreciem onestitatea lui Duff.

Pink

Uneori mamele trebuie să înceteze alăptarea, iar alteori trebuie să găsească o modalitate de a o continua. Când Jameson era bebeluş, Pink a dovedit că alăptarea nu înseamnă să stai acasă tolănită pe canapea ca un avion. Mămica a decis să meargă într-o drumeţie cu fiul ei, deşi încă îl alăpta. Ce uşor pare totul din punctul ei de vedere, nu?

Citește și: Laura Cosoi, despre vacanța în Maldive cu fetița de doar 7 luni - Galerie Foto

Chrissy Teigen

Când Miles, bebeluşul lui Chrissy, era încă în perioada de alăptare şi mama lui trebuia să facă acest lucru constant, fiica ei mai mare, Luna, a decis că mama ar trebui să alăpteze şi păpuşa. Când nu ţinea bebeluşi şi păpuşi la sân, ţinea pompe de alăptare, pentru că ea nu este doar regina reţelelor de socializare, ea e regina multitasking-ului.

Jessica Alba

Jessica Alba este o altă mamă multitasking care a profitat la maximum de fiecare minut al zilei, deşi alăpta. Ea l-a adus pe micuţ la Consiliul de Întâlnire la birourile Honest Company unde l-a alăptat într-una dintre camere şi, la fel ca Duff, a decis în cele din urmă să treacă la laptele formulă.

„M-am simţit de parcă ar fi vrut să-l alăptez 24/7, ceea ce era evident o provocare atunci când vrei să te întorci la muncă”, a spus Alba pentru Morherly în 2018.

Nu s-a ocupat doar de Honest Company în primele luni de viaţă ale bebeluşului ei, dar a şi filmat serialul ei cu Gabrielle Union, „LA’s Finest”.

„Am vrut să prelungesc cu încă 4 luni concediul de maternitate, dar am primit oferta pilot şi s-a întâmplat să merg la filmări, aşa că s-a tăiat din concediul de maternitate”, a spus ea.

„Cantitatea mea de lapte parcă s-a diminuat la el. Am simţit că am avut cel mai mult lapte cu Honor (fiica ei cea mai mare), apoi la Haven ceva mai puţin (copilul ei mijlociu) şi cu atât mai puţin la Hayes. Şi uite aşa, a fost suficient pentru mine să întrerup alăptarea”, spune ea.

Eva Longoria Baston

Eva Longoria are o carieră uimitoare ca actriţă, producător şi regizor şi este, de asemenea, prima mamă care a petrecut ultimul an de alăptare pe scenă.

„Am avut norocul să am o echipă de distribuţie uimitoare care m-a susţinut cu noile obiceiuri de mămică, dar şi cu obiectivele de carieră”, spune ea.

Citește și: Cum arată bebelușul Evei Longoria? Pur și simplu adorabil

Faptul că a împărtăşit acest aspect cu mamele de pretutindeni, le face pe acestea să fie mai încrezătoare şi să susţină în continuare alăptarea în public, deşi trăim într-o societate care nu vede acest lucru ca fiind normal şi natural.
Cât despre susţinerea din partea colegilor de muncă, are dreptate! Cercetările arată că sprijinul colegilor este esenţial pentru mame când vine vorba de alăptarea la locul de muncă.

Citește și: Victoria Beckham, forografie adorabilă cu bebelușul Evei Longoria

Gisele Bündchen

În 2013, super modelul a dovedit că este, de asemenea, o super-mămică, pregătindu-se să pozeze şi fiind într-o sesiune de înfrumuseţare în timp ce alăptează. Recunoscând că echipa ei a fost nevoită să depună mai mult efort, Gisele a spus: „Ce m-aş face fără echipa mea după cele 15 ore de zbor şi doar 3 ore de somn?”

Sursa

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!