Sari la conținut

3 cei mai importanți nutrienți pentru un copil sănătos!

Cu toții ne dorim tot ce este mai bun pentru copiii noștri, astfel încât ei să crească sănătoși și să se dezvolte corect. Când vine vorba de hrănirea și alimentația copilului, părinții pot întâmpina dificultăți.

Indiferent dacă micuțul tău este pretențios sau nu la mâncare, este important ca el să consume nutrienții necesari, pentru a se dezvolta într-un mod sănătos.

Iată care sunt 3 cei mai importanți nutrienți de care are nevoie un copil, pentru a fi sănătos:

Zinc

Zincul este un oligoelement care ajută la dezvoltarea copiilor și este esențial pentru un sistem imunitar sănătos. Corpul nostru nu stochează zinc, așa că este important să consumăm alimente bogate în zinc sau să luăm suplimente cu zinc.

Printre alimentele bogate în zinc se numără nucile, leguminoase, precum năut și linte, semințe de dovleac și susan, cereale integrale precum quinoa, orez și ovăz, ouă și carne roșie.

► Citeşte şi: 6 alimente care stimulează sănătatea mentală a copilului

Omega-3

Grăsimile Omega-3 sunt esențiale și pot fi luate la orice vârstă. Toate beneficiile grăsimilor Omega-3 sunt valabile atât pentru adulți, cât și pentru copii. Prin consumul de Omega-3, cei mici beneficiază de stimularea funcției creierului și a sănătății inimii. Alimentele bogate în Omega-3 includ macroul, sardinele sau somonul.

► Citeşte şi: Ghid de nutriție pentru copii, în funcție de vârsta acestora

Magneziu

Copiii au adesea deficit de magneziu, care joacă un rol cheie în a-i ajuta să se mențină mai calmi și mai relaxați în timpul zilei. Magneziul joacă, de asemenea, un rol cheie în ceea ce privește învățarea și memoria, făcându-l un nutrient esențial pentru copiii în creștere.

► Citeşte şi: Top 5 alimente care ajută copilul să se concentreze mai bine

Alimente bogate în magneziu: legume cu frunze de culoare verde închis, quinoa, migdale, fasole neagră.

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!