Sari la conținut

4 alimente care sunt benefice pentru dinții copiilor

Asigurarea unei bune igiene orale este un element cheie în menținerea sănătății gurii copilului, însă acest obiectiv depinde și de un aport suficient de nutrienți. Așadar, este esențial să știm care sunt alimentele care sunt benefice pentru dinții copiilor.

De asemenea, este important de subliniat importanța unei alimentații echilibrate și variate pentru a menține o stare bună de sănătate pe termen scurt și lung. În caz contrar, ar putea exista deficiențe nutriționale care ar putea avea un impact negativ asupra dezvoltării organismului bebelușilor.

Iată care sunt cele 4 alimente care sunt benefice pentru dinții copiilor:

Lactatele

Laptele, brânza și iaurturile sunt produse care se remarcă prin conținutul crescut de calciu. S-a dovedit că acest mineral este extrem de important pentru sănătatea oaselor, inclusiv pentru sănătatea dinților. Pe lângă calciu, este important să ne asigurăm că micuții noștri primesc și vitamina D.

► Citește și: 5 mituri despre lapte și consumul de lapte

Ouăle

Ouăle conțin proteine de cea mai înaltă calitate, vitamina D și calciu. Toate aceste elemente contribuie la sănătatea orală. Mai mult decât atât, consumul frecvent de ouă reduce riscul de accident cardiovascular.

► Citește și: Cum să încurajezi copilul să mănânce ouă

Țelina și morcovii

Aceste alimente au textură crocantă și conțin, de asemenea, multă apă și fibre. Acest lucru ajută la curățarea excesului de pe placa dentară și la echilibrarea zahărului consumat în dietă. De asemenea, mestecarea acestor alimente produce un masaj ușor pe gingiile copilului, care poate stimula circulația locală și poate preveni problemele de tip inflamator.

Legumele cu frunze verzi

Majoritatea legumelor cu frunze verzi concentrează doze mari de vitamina C, un element cheie în menținerea funcției imunitare. În plus, este un nutrient necesar pentru formarea colagenului. Prin urmare, este esențial ca micuțul tău să consume legume cu frunze verzi care conțin vitamina C, pentru a preveni bolile.

► Citește și: Importanța vitaminei C în dieta copilului

Sursa

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!