Sari la conținut

Atenție: 5 alimente de evitat în sezonul de iarnă. Carnea este unul dintre ele

Oricât de mult am iubi iarna și zăpada, acest anotimp aduce o serie de probleme de sănătate. În sezonul rece este esențial să îți menții familia sănătoasă și să o ferești de gripă și virusuri.

Cei mai predispuși la gripă și răceală sunt copiii. Prin urmare, este vital să știi cum să-ți hrănești corect copilul, pentru a evita problemele de sănătate.

Iată o listă cu alimentele pe care nu ar trebui să le incluzi în dieta copilului, în perioada anotimpului rece:

Carnea

Ar trebui să eviți să incluzi carnea în dieta copilului, iarna, deoarece aceasta poate provoca probleme cu gâtul. Carnea conține o mulțime de proteine care pot duce la acumularea de mucus. Acest lucru poate provoca iritarea gâtului la copii și poate duce și la alte probleme de sănătate. Este mai bine să incluzi peștele și carne organică în dieta copilului, pentru a evita astfel de probleme de sănătate.

► Citește și: 5 moduri de a încuraja consumul de gustări sănătoase la copiii mici

Alimente cu conținut mare de zahăr

Copiii adoră gogoșile și bomboanele, dar este recomandabil să ții la distanță aceste alimente de cel mic, mai ales în timpul iernii. Zahărul dăunează atât copiilor, cât și adulților. Prea mult zahăr poate reduce celulele albe din sânge, ceea ce crește riscul de a dezvolta infecții și alte boli conexe. Evită să-i oferi copilului alimente cu zahăr, pentru a preveni expunerea la infecții virale. Băuturile carbogazoase, bomboanele, ciocolata și alte alimente procesate ar trebui evitate complet.

► Citește și: Care sunt nevoile nutriționale ale copiilor?

Alimente bogate în histamină

Histamina este o substanță chimică implicată în producerea și secretarea acidului stomacal. De asemenea, ajută organismul să lupte împotriva alergiilor, dar consumul unei diete bogate în histamină, în timpul iernii, poate avea un impact negativ asupra sănătății copilului tău și poate îngreuna procesul de înghițire al mâncării.

Mâncarea prăjită

Alimentele prăjite în grăsimi și uleiuri sunt deosebit de dăunătoare pentru copii. Aceste alimente sunt preparate din produse de origine animală, care pot provoca îngroșarea salivei și a mucusului. Cel mai bine este să eviți alimentele grase, în timpul iernii.

► Citește și: Importanța vitaminei C în dieta copilului

Lactate

Evită să-i oferi copilului o cantitate mare de lactate în timpul sezonului rece. Produsele lactate pot duce la congestie. Limitează cât de mult poți consumul lactatelor, în timpul iernii.

Ce alimente să-i oferi copilului tău, iarna?

Fructe proaspete de sezon, bogate în vitamina C, proteine și fibre. De asemenea, legumele cu frunze, cum ar fi spanacul. El este bogat în vitamine, minerale și nutrienți, care pot fi benefice pentru sănătatea copilului.

► Citește și: Cum convingem copilul să mănânce alimente sănătoase?

Cerealele și leguminoasele sunt excelente pentru copii, în timpul iernii. Acestea conțin proteine și carbohidrați și sunt perfecte pentru vremea rece.

Asigură-te tot timpul că puiul tău este hidratat. Îi poți face sucuri naturale din fructe proaspăt stoarse, cum ar fi sucul de portocale.

Sursa

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!