Sari la conținut

De ce este important să-i oferi copilului gustări sănătoase, după-amiaza

Nu este mereu ușor să-i oferi copilului gustări sănătoase, după-amiaza. Alimentele procesate, ușor de procurat, conțin cantități mari de zahăr, care dăunează sănătății. Pentru a-i asigura copilului nutrienții și vitaminele necesare, este important să-i oferi alimente sănătoase, cât mai puțin procesate și fără zahăr.

Iată ce fel de alimente ar trebui să-i oferi copilului, la gustarea de după-amiază:

Gustările de după-amiază trebuie să includă legume

O greșeală frecventă în gustările copiilor este evitarea legumelor. Potrivit unei cercetări din Jurnalul Internațional de Epidemiologie, consumul regulat de fructe și legume poate preveni dezvoltarea unor boli complicate. Pentru a preveni apariția bolilor, poți include avocado, nuci sau fructe în gustările de după-amiază ale copilului.

Un alt sfat valoros de urmat este ca micuțul tău să mănânce întregul fruct, deoarece atunci când pregătești sucuri sau piureuri, se pierd multe fibre din fructe. Astfel, cel mai bun lucru pe care îl poți face pentru a beneficia de valoarea nutritivă a acestuia este consumul întregului fruct.

► Citește și: Cât ar trebui să mănânce copiii, în funcție de vârstă

Gustările de după-amiază trebuie să conțină proteine

Alimentelor ultra-procesate le lipsesc, de obicei, proteine de bună calitate. Aceste proteine conțin aminoacizi esențiali și ajută la o digestie mai bună. În plus, acestea sunt necesare pentru dezvoltarea corectă a organelor și țesuturilor din corpul uman.

Potrivit unui studiu al revistei Annals of Nutrition & Metabolism, copiii au nevoie de cel puțin 1,5 grame de proteine pe 2,2 kilograme din greutatea lor corporală. Pentru a îndeplini aceste cerințe, poți adăuga nuci și produse lactate la gustarea micuțului tău.

Copiii trebuie să bea întotdeauna apă atunci când își iau gustările de după-amiază

Copilul trebuie să consume apă, nu băuturi răcoritoare, deoarece acestea conțin o cantitate mare de zahăr. În plus, băuturile răcoritoare pot produce un efect negativ asupra metabolismului și funcțiilor pancreasului.

► Citește și: 5 moduri de a încuraja consumul de gustări sănătoase la copiii mici

Gustările sănătoase sunt esențiale în dieta fiecărui copil

Este foarte important să îi oferi copilului tău o dietă sănătoasă și echilibrată. În caz contrar, există riscul de a consuma substanțe nesănătoase, cum ar fi zahărul, aditivii și grăsimile nesănătoase. În plus, încearcă să eviți produsele procesate și să îi oferi alimente proaspete micuțului tău.

► Citește și: Care sunt nevoile nutriționale ale copiilor?

În gustarea de după-amiază a copilului poți include ciocolată neagră cu 80% cacao împreună cu nuci și afine, iaurt cu fulgi de ovăz, nuci și felii de ananas sau fructe întregi cu unt de arahide.

Sursa

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!