Sari la conținut

Trucuri de la părinţii pediatri. Ce fac ei şi am vrea să ştim şi noi!

În momentul în care am avut un copil am realizat că studiile mele nu îmi sunt de niciun folos. Oare de ce nu am studiat eu medicina cu specializare în pediatrie? Atunci mi-ar fi fost mult mai simplu, aş fi fost mai relaxată. Aş fi ştiut cum să procedez în sutele de situaţii în care singurul gând care mi-a trecut prin cap a fost să dau fuga la un pediatru. 

Aşa că m-am bucurat foarte tare să dau peste un text care înfăţişează trucuri ale părinţilor pediatri. Şi am să vi le prezint şi vouă:

În caz de lovitura / tăietură

„Pun cuburi de gheaţă într-un prosop şi apăs tare pe rană timp de trei minute. Presiunea şi gheaţă va opri sângerarea, în cazul în care rana nu este mare. Dacă încă mai sângerează după trei minute atunci merg la urgenţe.”, spune Zeyed Baker, M.D., New Jersey, pediatru şi tata a doi copii.

Tantrum

“Când copiii mei erau mici şi simţeam că vor avea un tantrum le spuneam să înceapă să fugă. Această strategie de obicei funcţiona întrucât le dădea o modalitate de a-şi canalize energia şi frustrarea. După ce se calmau le explicăm că data viitoare când se simt supăraţi trebuie să înceapă să alerge tare şi apoi să se oprească şi respire adânc. În acest fel vor putea iar să gândească cu claritate.”, explica Kenneth Ginsburg, M.D., autor al cărţii Building Resilience in Children and Teens şi tata a doi copii.

Copii mofturoşi cu mâncarea

“Pe un copil care nu vrea să se atingă de anumite alimente nu îl numesc mofturos, ci explorator. Pentru ca a te obişnui cu mâncarea este o călătorie. Fiul meu a avut nevoie de o călătorie de 11 ani ca să ajungă să aprecieze roşiile crude.”, povesteşte Nimali Fernando, M.D., coautor al cartii Raising a Healthy, Happy Eater şi mama a doi copii.

Îmbolnăvirea

“Principalul lucru pe care trebuie sa il faci dacă vrei să ai copii sănătoşi este să te asiguri că se spala pe mâini. Ar trebui să te speli cam 15 secunde, insistând în zona unghiilor şi între degete. Acest lucru trebuie făcut de fiecare dată după ce au fost la toaletă, de fiecare dată când intră în casă şi înainte de fiecare masă.”, sfătuieşte Tiffany Knipe, M.D., pediatru în New York City mama a doi copii.

Somnul

„Orice problemă de somn se poate rezolva dacă aplici strategia celor două săptămâni. Mulţi părinţi renunţă la o strategie după câteva încercări nereuşite. Dar acest timp este mult prea scurt ca să ducă la o schimbare. Dacă după două săptămâni tot nu funcţionează strategia aleasă, atunci trebuie renunţat şi încercat altceva”, spune  Karen Hentschel-Franks, D.O., pediatru specializat în problem de somn din San Antonio şi mama a trei copii.

Pericole

“Nici nu am clipit din ochi atunci când copilul meu a mâncat ceva de pe jos sau s-a urcat undeva sus la terenul de joacă. Ce mă sperie cu adevărat sunt: mobila care nu este fixată în perete, câinii care nu sunt cunoscuţi, ferestrele deschise şi piscinele. Astfel de accidente pot să fie mortale şi mult mai frecvente decât îţi imaginezi.”, atrage atenţia  Wendy Hunter, M.D., pediatru la urgenţe în San Diego şi mama a doi copii.

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!