Sari la conținut

Ce mananci in timpul sarcinii

Indiferent care este parerea ta, in timpul sarcinii femeile trebuie sa se ingrase. Este obligatoriu, necesar si inevitabil si e normal daca adaosul in greutate pe tot parcursul sarcinii va fi 8-12 kilograme. 
 
Analizata-ti alimentatia. Trebuie sa contina in fiecare zi cate ceva din fiecare grupa de alimente enumerate mai jos.
 
Grupul 1. Cartofi, paine, orez, fulgi de cereale. 
 
Este grupul de alimente care trebuie sa constituie elementul principal al meselor zilnice ale femeilor gravide. Alimentele din acest grup va satura fara a furniza prea multe calorii. Painea integrala si fulgii de cereale contin fibre vegetale, care contribuie la prevenirea constipatiei si a altor tulburari intestinale, iar cartofii ajuta la prevenirea anemiei. 
 
Grupul 2. Legume, zarzavaturi si fructe. 
 
Legumele, zarzavaturile si fructele sunt principala sursa de substante minerale si vitamine. 
 
Grupul 3. Carne, peste, oua, nuci, fasole. 
 
Organismul gravidei are nevoie de grasimi in cantitati mici. Grasimile ce se gasesc in carnea de peste, pui, curcan, rata, in oua, fasole, seminte de floarea soarelui sunt cele mai sanatoase.
 
Grupul 4. Lapte si produse lactate. 
 
Laptele, branza, smantana si iaurtul sunt surse valoroase de proteine, vitamine si substante minerale, dar, in acelasi timp, au un continut ridicat de grasimi animale. 
 
Grupul 5. Grasimi, uleiuri si zahar. 
 
Incercati sa reduceti grasimile din mancarea ce o folositi. E preferabil sa preparati mancarea prin fierbere, pe gratar sau in cuptor, fara sa adaugati grasimi sau uleiuri. 
 
Regulile de baza pentru a avea o alimentatie sanatoasa sunt: alege o dieta variata, bea multa apa, evitata alimentele conservate, si evita excesul de sare. 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
  • Incepand cu luna a 4-a, somnul nu prea mai e ce-a fost, mai a les daca obisnuiai sa dormi pe burta. In luna a 9-a este o adevarata provocare: burtica e mare, mai doare si spatele uneori, te misti greu, ai arsuri stomacale iar grijile parca au luat locul viselor frumoase pe care le aveai acum cateva luni.
    Iata o solutie: foloseste o perna pentru gravide. Un model potrivit iti poate rezolva aproape toate neajunsurile din timpul noptii. Cauta ca perna sa fie ferma dar sa se si muleze in acelasi ti

  • Cauta ca perna sa fie ferma dar sa se si muleze in acelasi timp dupa formele tale; sa iti poti sprijini capul, burtica, picioarele sau spatele; umplutura sa fie de buna calitate (sa nu se lase, si sa fie hipoalergica, sa se poata spala) si sa ii poti modifica volumul in caz de necesitate. Nu uita sa intrebi daca se poate folosi si dupa ce nasti, ca si perna pentru alaptat – asa iti vei proteja spatele si, de ce nu, vei face si economie. Vezi mai multe pe www.pernegravide.ro

Trimite un comentariu
Sunt tătic necenzurat
Abonează-te la newsletter

adevarul.ro

click.ro
..

Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!