Sari la conținut

Cele mai haioase invenții, pe care orice graviduță și-ar dori să le aibă

Când îți apar două linii pe testul de sarcină, te gândești că mai e foaaaarte mult până îți vei ține pruncul în brațe. Ei bine, în realitate nici clipești bine și deja te apropii cu emoții de marea clipă în care îți vei cunoaște minunea. În tot acest timp scurt, însă, corpul tău trece prin niște schimbări enorme. Ce te-ar putea ajuta să treci mai ușor peste toate aceste transformări?

► Citește și Ce se întâmplă cu organele din corpul unei femei gravide? (VIDEO)

Iată câteva invenții pentru graviduțe care, deși nu sunt toate disponibile pe meleagurile noastre, ne dau totuși posibilitatea să visăm că poate la următoarea sarcină vor avea ocazia să ne facă viața mai ușoară.

Saltea de apă pentru graviduțe – Nicio graviduță nu iubește vara. Dar puțină răcoreală la piscină nu strică, nu?

► Citește și Cât de riscante sunt temperaturile ridicate ale verii pentru femeile gravide?

 

Suport pentru burtică (bandă kinesiologică) – Banda kinesiologică este, în mod normal, folosită de către terapeuți, având rolul de a trata, recupera și preveni accidentările. Cu ce le ajută pe graviduțe? Ajută la susținerea burticii, diminuând durerile spatelui, umflarea picioarelor, corectează postura și îmbunătățește rezistența la efort. Mai mult, banda este accesibilă și se aplică ușor, fiind prevăzută cu adeziv acrilic.

 

Cronometru pentru contracții – În ultimul trimestru, în special în ultima lună, îți este util să monitorizezi corect contracțiile, pentru a face diferența între cele Braxton Hicks și cele care anunță nașterea.

 

Păturică ce protează burta de radiații – Dacă obișnuiești să ții laptopul/tableta/ telefonul mobil în apropierea burticii sau pe aceasta, nu ți-ar strica o păturică ce te protejează de radiații.

 

Pernuță care ajută la prevenirea apariției edemului și a durerilor de spate -  Această pernuță este utilă pentru prevenirea umflării mânilor și a picioarelor, dar și pentru a diminua durerile de spate. Este perfecta în special în trimestrul trei, când burtica este mare și bebelușul parcă își face simțită orice mișcare.

 

Curea extensivă pentru burtică – De ce să îți cumperi o mulțime de perechi de blugi pe care îi folosești maximum 2-3 luni, când te poți folosi de blugii mai vechi, adăugându-le o simplă curea extensive? E drept, e folositoare dacă nu te îngrași prea tare la picioare, dar sigur în primele luni de sarcină își va dovedi utilitatea.

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!